menü

‘Yeşil Karacabey’ hedefiyle kentteki yeşil alan sayısı artacak

‘Yeşil Karacabey’ hedefiyle kentteki yeşil alan sayısı artacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün makamında Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın ve Karacabey Orman İşletme Müdürü Volkan Andiç ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede, Karacabey ve çevresinde yapılacak ağaç dikimlerinde Orman Müdürlüğü’nün desteği ile bölgedeki ormancılık faaliyetleri ile ilgili çalışmalar ele alındı.

Görüşmede Özkan, şehir içindeki ağaçlandırma projesi için Orman Müdürlüğü’nden destek almak istediklerini belirterek, Karacabey’de yeşil alan sayısına yenilerini ekleyecekleri projelerden bahsetti.

Karacabey halkına ve kentin marka değerine katkı

Oldukça verimli geçen görüşmede, özellikle aromatik bitkiler ile sahil bölgesindeki kestane, defne ve ıhlamur ürünleriyle ilgili çalışmalar hakkında da hem bölge halkına hem de Karacabey’in marka değerine katkı sağlanması için ortak çalışmalar üzerine istişareler yapıldı.

Yenileri eklenecek

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ali Özkan, “Bölge Müdürümüz ile bu zamana kadar ilçemiz için birlikte güzel projelere imza atıldı. Ihlamur ve kestanenin yanı sıra, defne ürünleriyle ilgili de yapılan ataklarla bölge ekonomimize ciddi katkılar sağlandı. Bunun yanında aromatik bitkiler, üzerinde titizlikle durduğumuz bir konu. Bunu hem peyzaj noktasında hem de bölge halkı için ilave bir ürün olması açısından neler yapabileceğimizi de görüşme imkânı bulduk. Yine görüşmemizin önemli bir yanı da şehrimizdeki ağaçlandırma faaliyetleri için Orman Müdürlüğünden alacağımız ağaç fidanları için bizlere destek olacaklarını belirttiler. Umuyorum ki kurumlar arası istişarelerimiz sonucu hem ‘yeşil bir Karacabey’ hedefi için hem de ormancılık faaliyetleri ile marka değerlerimize yenilerini eklemeyi umuyoruz” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr