menü

Yaz Spor Okulları 10 farklı dalda hizmet verecek

Yaz Spor Okulları 10 farklı dalda hizmet verecek

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 2019 Yaz Spor Okulları’nın açılış töreni, Atatürk Spor Salonu’nda öğrenciler, veliler ve protokolün yoğun katılımıyla adeta festival havasında gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, bu yıl ilk kez 10 farklı branşta açılan kurslara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, büyük önem verdikleri spor etkinliklerini tüm hızıyla sürdüreceklerini belirtti.

Karacabey’de her yıl merakla beklenen ve büyük ilgi gören Yaz Spor Okulları coşkusu başladı.

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen 2019 Yaz Spor Okulları’nın açılış töreni, önceki gün Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez, 10 branşta açılan kurslara yazılan yüzlerce öğrencinin yanı sıra, veliler ve protokolün katılımıyla düzenlenen tören, festival havasında gerçekleşti.

Törende; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam ile eğitmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, törende ilk olarak yaz spor okulları karate bölümü tarafından hazırlanan gösteri misafirlere sunuldu.

Hedefimizi aşacağız

Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ayhan Sağlam yaptığı konuşmada, “Bu yıl Karacabey’de ilk kez 10 branşta kurs açtık. Belediyemiz önderliğinde, Millî Eğitim ve Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz iş birliği ile hazırlanan 2019 yaz spor okullarında binden fazla öğrenciye kurs vermeyi planlıyoruz. İlk etapta 600’den fazla kaydımız oldu. Yaz sezonu boyunca 3 farklı etap olacağını düşünürsek, hedefimizi aşacağımız aşikâr. Eğitmenlerimizin de hepsi hevesli ve öğrencileri ile spora dair ciddi bir bağları var. Ben bu konuda öncülük yapan Karacabey belediye başkanımıza ve ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Spor etkinliklerimiz sürecek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamada, “Bu yıl ilk kez 10 farklı dalda yapacağımız yaz spor okulları etkinliğimiz, umuyoruz ki binlerce öğrenciye ulaşacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana, sporda lisanslı öğrenci sayısını yüzlerden on binlere çıkardık. Ve her geçen sene de bu sayı ciddi oranda artıyor. Sadece yaz spor okullarında geride bıraktığımız 5 yılda, 5 binin üzerinde öğrenciye eğitim vermişiz. Ve gençlerimizin sadece yaz sezonu için değil, eğitim hayatlarına da olumlu katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz. Ben iş birliğinden ötürü sayın kaymakamımıza, ilçe milli eğitim müdürümüz ile gençlik ve spor müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin ardından Belediye Başkanı Ali Özkan ve Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, her branşın öğrencilerine temsili forma hediye etti ve kalan formalar da tüm sporculara dağıtıldı. Törene katılan öğrenciler ve protokol, etkinlik sonunda toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kurslar Eylül’e kadar sürecek

Öte yandan, Karacabey Belediyesi 2019 Yaz Spor Okulları futbol, basketbol, voleybol, okçuluk, halk oyunları, yüzme, kort tenisi, güreş, pilates ve karate olmak üzere 10 farklı dalda ilk faaliyet gösterecek. Eylüle kadar sürecek kurslar, etap etap her ay olacak şekilde programlandı.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr