"Yaş Sebze-Meyve Hali" Yeniden Karacabey Belediyesinde

Büyükşehir Yasası kapsamında Büyükşehir Belediyesine devredilen Yaş Sebze-Meyve Hali tekrar Karacabey Belediyesine devredildi. 30 Mart Yerel seçimleri sonrası ilçe belediyelerine ait pek çok yapı ve işletme Büyükşehir’e devredilirken yaşanan sıkıntılar nedeni ile bazı kurumların tekrar ilçelere devredilmesi kararlaştırılmıştı. Geçtiğimiz ay tekrar Karacabey Belediyesine tekrar devredilen Mezbaha ve Mezarlıklardan sonra önceki gün de Yaş Sebze-Meyve Hali ilçemize devredildi. Başkan Ali Özkan yaptığı açıklamada“Büyükşehir yasası ile birlikte Büyükşehir’e bağlanan mezbahayı istememizin sebebi özellikle sağlık ve gıda gibi hassas konuların yer aldığı olduğu için denetim ve tedbirlerin belediyemiz idaresinde bulunmasının daha yararlı olacağıdır. Mezarlıkları da yine işlemleri kolaylaştırmak ve pratikleştirmek için talep etmiştik. Hal için ise Büyükşehir yetkilileriyle yaptığımız istişarelerde bu ölçekte olan hal binalarının kapatılarak Bursa Hal Müdürlüğünün merkezileştirileceğini öğrendik. Aynı görüşmelerde bizler Karacabey’in bu anlamda potansiyelini ve önemini dile getirerek hal işletmesinin Karacabey’e geri verilmesini talep ettik. Böylelikle Karacabey Hali faaliyetine devam etmeyi sürdürecek. Ayrıca hal için yeni bir yer arayışındayız. Mevcut hal işletmesini daha modern ve üretici ile tüccarların kullanımına daha uygun bir tesiste faaliyete sokacağız” şeklinde konuştu.