Uluslararası Yaz Kampı renkli geçecek

Bursa Gençlik Akademisi ve Karacabey Belediyesi işbirliğinde bu yıl ikincisini düzenlenecek, “Uluslararası Yaz Kampı 2014” etkinliğinin Temmuz ayında Yeniköy’de gerçekleştirileceği bildirildi. Akademi üyeleri önceki gün ilçeye gelerek Belediye Başkanı Ali Özkan’a makamında hayırlı olsun dileklerini iletti. Ardından Kültür Komisyonu ile bir araya gelen genç yöneticiler, Temmuz’da düzenlenecek kamp ve şenlikler hakkında bilgi verdi. Ziyarette ilk olarak Başkan Özkan ile bir araya gelen Gençlik Akademisi yöneticileri, Özkan’a yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Özkan da genç dernek yöneticilerini, gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan ötürü tebrik etti. Dernek yönetimi daha sonra Kültür Komisyonu ile bir araya gelerek bu seneki yaz kampının detaylarını konuştu. Geçtiğimiz 2013 yaz sezonu içerisinde iki farklı kamp ile Yeniköy’de gerçekleşen organizasyonda Meksika, Macaristan, Brezilya, Makedonya, Tunus, Ukrayna gibi ülkelerden gelen yabancı öğrenciler ve Türkiye’nin çeşitli ilçelerinden gelen Türk öğrenciler 4 gün süren bir kampa imza atmışlardı. Bu yıl düzenlenecek etkinlikte bu kez 17 farklı ülkeden 30 yabancı öğrencinin gelmesi planlanırken, kampın tek seferde 4 gece 5 günden oluşacağı ifade edildi. Geçen yıl Yeniköy’de düzenlenen “Ülkeler Panayırı” etkinliği ise, bu yıl Karacabey’de şenlik havasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu yılki “Ülkeler Panayırı” etkinliğinde yabancı öğrencilerin kendi ülkelerini tanıtan stantları şehir merkezinde kuracağı ifade edildi. Grup kamp dansları, yabancı öğrencilerin canlı performansları, özel yetenek şovlar ve çeşitli tanıtım etkinlikleri ile şenlik tadında gerçekleştirilecek. Ülkeler Panayırı etkinliğinde kampa gelen yabancı öğrenciler, belirlenen bir gecede vatandaşların gelip bilgi alabilecekleri bir stant açıyor ve burada kendi ülkesini çeşitli materyallerle vatandaşlara zaman zaman tercüman zaman zaman İngilizce olarak anlatıyor. Kamp bu yıl Karacabeyli öğrencileri ağırlayacak Gençlik Akademisi Karacabey Yaz Kampı, ilçede dil öğrenme çatısı altında gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen bir kamp olma özelliğini taşıyor. Kampa yabancı ülkelerden gelen öğrenciler ile Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen Türk öğrenciler katılım gösteriyor. Kampta yer alan tüm zamanlarda İngilizce konuşan, oyunlar oynayan, şarkılar söyleyen kampçılar bu sayede hem yeni arkadaşlıklar kazanmış oluyor, hem de sürekli pratik yaparak İngilizce’lerini kullanma ve geliştirme imkanı buluyor. Geçen yıl düzenlenen etkinlikte yabancı öğrencilerle birlikte Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelen Türk öğrencilerin yerine bu yıl öncelikle Karacabeyli öğrenciler kampta yer alabilecek. Gençlik Akademisi Derneği bu konuda yaptığı açıklamada, “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz çalışma Bursa’da ve Türkiye genelinde büyük ses getirmişti. Bizde bu yıl daha özenle ve titizlikle hazırlanıyoruz. Bu kez 17 farklı ülkeden gelecek 30 yabancı öğrenciyle birlikte kuracağımız kampta, Türkiye’den katılacak öğrenciler için öncelik Karacabey’lilere verilecek. Karacabey Belediye Başkanlığı bizlere bu konuda destek olarak çalışmalarımızı tamamen Karacabey’e mal etmemizi sağladı. Bu yıl kampımızda yabancı öğrencilerle birlikte Karacabeyli öğrencilerle birlikte olacağız.” dedi. Önümüzdeki günlerde dernek yönetimi ile Kültür Komisyonu ile tekrar bir araya gelerek etkinlikler üzerine bir toplantı yapmayı planlıyor.
Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2023