MEVSİMLİK ÇİÇEKLER DEĞİŞTİRİLİYOR

Karacabey Belediye Başkanlığı Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonu öncesi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, Atatürk Bulvarı üzerindeki orta refüjde ekiplerin mevsimlik çiçek ekimlerini kontrol etti. Özkan çiçeklerin bir kısmının ekimini bizzat kendisi yaptı. İlçenin dört bir yanında başlayan yaz sezonu hazırlıkları, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmalarıyla sürdürülüyor. Bu yıl 65 bin mevsimlik yaz çiçeğinin ekileceği belirtilirken, yaz sezonu öncesi tüm ağaç ve fidanların budama, ilaçlama ve bakım çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi. MEVSİMLİK ÇİÇEKLER DEĞİŞTİRİLİYOR Park Bahçeler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada her yıl 20 Ekim’den itibaren kışlık çiçeklerin şehir içi ve meydanlardaki yeşil alanlara ekiminin gerçekleştirildiği belirtilirken yazın ekilecek mevsimlik çiçeklerin ise 20 Mayıs itibariyle ilçede ekilmeye başlandığını kaydetti. Çiçek ekimlerinin ve ağaçlık alanların düzenlenmesinin yanı sıra havuz ve azmakların bakımı, temizliği ve ilaçlanması işlemlerini sürdüren Park Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri, Kültür Park çevresindeki azmaklar başta olmak üzere şehre yakın noktalarda bataklık türü su birikintilerini elden geçirdi. Kültür Park içerisinde büyük göletin suyununda yakın zamanda iç ve dış temizliği yapılarak temizleneceği kaydedildi. Belediye Başkanı Ali Özkan, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Ekiplermizin her yıl gerçekleştirdikleri rutin çevre düzenlemeleri ve bakıkm işlemleri bu yılda itinayla sürdürülüyor. Tüm parklarımız elden geçirilerek oyun guruplarının bakım ve tamirlerini sağlıyorlar. Yine şehir içindeki boş arsalarda otların biçilmesi işlemleri ayrı bir koldan sürdürülüyor. Zamanı geldiği için mevsimlik çiçeklerimizden kışlık olanlar 20 Mayıs itibariyle sökülerek, yerlerine yazlık çiçeklerimizin ekimleri işlemleride başladı. Kısa sürede bu işlerimizide tamamlayıp şehrimizi rengarenk bir hale bürümüş olacağız” ifadelerine yer verdi. MEVLÜT BEKTAŞ PARKI'NA YENİ DÜZENLEME Özkan ayrıca Emirsultan Mahallesi sakinlerine bir müjde verdi. İlçeye bağlı Emirsultan Mahallesi Atakan Blokları önündeki Mevlüt Bektaş Parkı, Park - Bahçe Ekiplerinini düzenlemesiyle yeniden canlı ve sosyal bir alan haline getirileceğini duyurdu. Yapılacak yeni düzenlemelerle yeşil alanın ve ağaçların bakıma alınacağı parkta yürüyüş yolları, spor aletleri ve çocuk oyun guruplarının bakımları ve çoğaltılması sağlanacak. Böylelikle ilçenin en yoğun nüfuslarından birini barındıran Emirsultan Mahallesi’ne yeni bir soluk kazandırılmış olacak.