Leylek Şenliği bu yıl daha bir güzel kutlanacak

Bu yıl 10.’su düzen-lenecek olan, ‘Eskikaraağaç Leylek Şenliği’ hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Karacabey Belediyesi ile Eskikarağaaç Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak şenlik öncesi çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili önceki gün Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Büyükşehir ve Karacabey Belediyesi ile organizasyon komitesi ile bir araya geldi. Mayıs sonunda gerçekleştirilecek şenlik öncesi altyapı ve çevre düzenleme-leriyle ilgili detayların masaya yatırıldığı toplantı, Eskikarağaç Köyü Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği binasında yapıldı. Toplantıya Karacabey Belediyesi’ni temsilen Kültür Komisyonu Başkanı Murat Avinç katıldı. Vali Yardımcısı Demirhan, “Bu yıl bu etkinliğimizi Büyükşehir’in desteğiyle hayata geçireceğiz. Bu anlamda öncelikli görev ev sahibimiz Karacabey Belediyesi ve Eskikaraağaç Muhtarlığı’ndadır. Bizler Valilik olarak ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerekli tüm alt ve üst yapı desteğini sağlayacağız. Bu yıl çok daha geniş kapsamlı bir etkinlikle Bursalılar’ın karşısına çıkacağız.” dedi. Toplantıda kurumlar arası görev dağılımı gerçekleştirilirken, tanıtım ve ulaşım gibi yan etkenler de dikkate alındı. Toplantının ardından bu kez köy içinde saha çalışmalarında bulunan katılımcılar, şenlik programının detaylarını prova etme imkanı buldu. Şenlik öncesi aynı komitenin tekrar toplanacağını belirten Vali Demirhan, bu süre zarfında tüm birimlerin sonuca yaklaşmış olmalarını istedi. Başkan Özkan’dan açıklama Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçmiş yıllarda Eskikarağaç’ın Karacabey’in köyü olmasına rağmen etkinliklerden bihaber durumdaydık. Bizim dönemimizde Eskikaraağaç Mahallesi, belediyemizi daha çok hissedecek. Karacabey Belediyesi de, Karacabeyliler’de bu etkinliklerden uzak kalmayacak. Bu yıl kısmetse etkinliklerin 10. yılına yakışır bir kutlama programı gerçekleştireceğiz. Bursa Büyükşehir ile ortaklaşa yapacağız şenlikle ilgili ilerleyen günlerde uğraşlarımız daha da netleşecek ve yine kamuoyuyla paylaşacağız. Sosyal anlamda fazlasıyla durağan bir dönem geçiren Karacabey’in bu anlamda uyanma zamanı gelmiştir.” diye konuştu.