menü

Kuveytli yaban hayatı fotoğrafçısı, Karacabey’in doğasına hayran kaldı

Kuveytli yaban hayatı fotoğrafçısı, Karacabey’in doğasına hayran kaldı

Kuveytli iş adamı Osman Ahmet Albedaiwi, Kuveyt’ten gelerek Karacabey’de yaban hayatı fotoğrafları çekti.

 

Özellikle Karacabey Longozu ile Uluabat Gölü’nde çektiği fotoğrafları da sıklıkla sosyal medya hesaplarından paylaştı. Albedaiwi Karacabey ziyaretinde, Belediye Başkanı Ali Özkan’la da bir araya geldi.

 

Burayı tavsiye edeceğim

 

Gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Özkan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Albedaiwi,“Kuveytli doğa fotoğrafçıları için Türkiye önemli bir coğrafya. Ancak bu kez, Karacabey Longozu ile Uluabat Gölü’nü fark ederek, bilinen yerlerin dışında burayı görmek istedim. Ve geldiğim andan itibaren de doğasına hayran kaldım. Kuveyt iklimi nedeniyle çölden ibaret. Sıcaklık ve genel habitatı itibariyle kuş bakımından çok zengin değil. Bu nedenle, yaban hayatı ve kuş fotoğrafçıları sıklıkla Türkiye’ye gelirler. Bende bundan sonraki planlamalarıma, Türkiye’yi ve özellikle Karacabey’i dahil etmeyi düşünüyorum. Hem halkı misafirperver hem de doğası muhteşem. Döndüğümde diğer yaban hayatı fotoğrafçılarına da burayı tavsiye edeceğim” dedi.

 

Yapılan yatırımlar karşılığını veriyor

 

Belediye Başkanı Ali Özkanda ziyarette yaptığı açıklamada,“Yıllardır Karacabey’in doğal güzelliklerinin yurtta ve dünyada tanıtılması için pek çok alanda faaliyet yürüttük. Ve artık bunun olumlu etkilerini görmekteyiz. Sadece tanıtım değil, konaklama noktasında yaptığımız çalışmalar sayesinde, yerli ve yabancı turistlere karşı alternatifler oluşturduk. Bu noktada inşaatı devam eden konaklama tesislerimizinde ne denli değerli olduğunu görmekteyiz” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr