menü

Karacabey’e huzurevi müjdesi

Karacabey’e huzurevi müjdesi

Karacabey’de, ‘sosyal belediyecilik’ anlamında güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile birlikte Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan ve şube yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Kızılay Karacabey Temsilcisi Ahmet Kırmızı da yer aldı. Gerçekleşen ziyaretin en önemli başlığı ise Karacabey’de Kızılay tarafından yapılması planlanan huzurevi oldu.

Daha önceki belediye yönetimi tarafından, Tavşanlı Mahallesi’nde bulunan 7 dönümlük arazi yeşil alan olarak plan değişikliği yapılmıştı. Aradan geçen sürenin ardından Kızılay ile tekrar diyalog kurularak plan değişikliğine gidilmesi için mutabakata varılırken, bölgede huzurevi yapılması konusunda prensipte anlaşmaya varıldı.

Başkan Ali Özkan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Karacabey’de vatandaşların özlemle beklediği huzurevi konusundan önemli gelişme kat ettiklerini duyurdu.

Yüreği Karacabey için atan herkesle iş birliği vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘üçlü olsun güçlü olsun’ formülü ile Karacabey Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hükümet tarafından çeşitli yatırımların kente kazandırılması noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti.

Özkan, “Bu birlikteliğe diğer sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının da katkısı, Karacabey’in gelişimi açısından önem arz etmektedir. Biz şimdiye kadar bir zihniyet devrimi yaptığımızı ifade etmiştik. Çatışarak değil, Karacabey menfaatlerinin ortak paydasında buluşarak tüm siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, yüreği Karacabey için atan herkesle iş birliği yapma çağrısında bulunduk. Bizim için önemli olan Karacabey halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve Karacabey’in menfaatleri doğrultusunda çözüm önerileri ortaya koymak. Kızılay’ın bu yaklaşımından memnunuz. Bize bir adım atana, biz on adım atıyoruz. Karacabey için yürüyene, biz koşarak gidiyoruz. Kızılay, Karacabey’de yıllardır eksikliği hissedilen bir ihtiyacı çözme noktasında gayret göstereceğini ifade etmiş ve biz de belediye ile Kızılay arasındaki anlaşmazlığın ortadan kaldırılması için teklifte bulunmuştuk. Kamu yararına olan bu teklif, şahsa değil şehrimizin menfaatine olduğundan dolayı olumlu bakıyoruz. Karacabey Belediyesi bu projeye her anlamda destek olacaktır ve biz Karacabey Belediyesi olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyoruz. Karacabey halkımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Teknik ekibimiz bu konuda gerekli çalışmayı başlattı. Yapılacak plan değişikliği ile ortaya çıkan durumu Kızılay ile paylaştıktan sonra yazılı bir taahhüt alarak, Kızılay’dan bu hizmeti kente kazandırması için startı vereceğiz’’ dedi.

Karacabey’in altın çağı

“Bu dönem Karacabey’in altın çağı olacaktır” diyen Özkan, “Bir taraftan alt yapı çalışmaları, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, atık su artıma, elektrik hatlarının yer altına alınması derken bir taraftan da sosyal belediyecilik alanında aşevi, gençlik merkez, spor salonları, taziye evleri ile Karacabey’in 50 yıldır özlemle beklediği hizmetlerini 10 yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız’’ diye konuştu.


Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr