menü

Karacabey’de metruk binalara geçit yok!

Karacabey’de metruk binalara geçit yok!

Karacabey Belediyesi, kent genelinde görüntü kirliliğine neden olan ve aynı zamanda kötü amaçla kullanımlara da sebebiyet verebilen metruk binaların yıkım işlemini titizlikle sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Karacabey Belediyesi, ilçe genelinde son 1 ayda 3 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Harabeye dönen, kullanılmayan ve bu durumdan dolayı görüntü kirliliğine neden olan metruk binaların, istenmeyen görüntülere de neden olmaması için çabalayan belediye ekipleri, bina sahipleri ile gerekli prosedürleri gerçekleştirerek yıkım işlemini hayata geçiriyor. Belediye ekipleri, yıkımları gerçekleştirdikten sonra gerekli düzenlemeleri de yaparak, buraların yeni bina yapılana kadar açık otopark olarak hizmet vermesini sağlıyor.

 

Tek tek çözülüyor

Belediye Başkanı Ali Özkan, kent genelinde bu tip binaların yıkımlarının devam edeceğini belirterek, “Karacabey Belediyesi olarak, kentimizdeki çeşitli sorunların çözümü için çalışmaları tam gaz yürütüyoruz. Kentimizde metruk bina sorununu çözmek için de uzun zamandır önemli adımlar atmaktayız. 2020’de 19 binanın yıkımını gerçekleştirmiştik. 2021 yılı ocak ayı içerisinde 3 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bina sahipleri ile diyaloğa geçerek gerekli prosedürleri sağlayıp, zaman kaybetmeden yıkım işlemini tamamlıyoruz. Bu yöndeki kararlı mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr