menü

Karacabey’de Cumhuriyet Meydanı yenilenen yüzüyle göz kamaştırıyor

Karacabey’de Cumhuriyet Meydanı yenilenen yüzüyle göz kamaştırıyor

Karacabey’de ‘modern kent’ hedefiyle, kentin dört bir yanında çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

Karacabey’in kent merkezi Cumhuriyet Meydanında bulunan ve kentin önemli simgelerinden biri olan Atatürk Anıtının bulunduğu alanın, daha modern ve estetik hale dönüştürülmesi hedefiyle gerçekleştirilen çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları tamamlandı.

 

Tarihe ışık tutan modern yapı

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince anıt çevresindeki zaman içinde yıpranmış bölgelerin tadilatının ve düzenlemelerinin yapılmasının ardından, kentin önemli değerlerinden biri olan alanın yenilenen yüzüyle hem gündüz hem de gece ayrı bir görsel ziyafet sunacağını söyledi.

 

Çalışmaların tamamlandığı alana 2 adet 150 yaşında zeytin ağacı dikildiğini aktaran Belediye Başkanı Ali Özkan, tarihe ışık tutan bu ağaçlar sayesinde bölgenin ayrı bir değer kazanacağını kaydetti.

 

Alana yukarıdan bakıldığında hilal şeklini temsil eden ve yaz-kış yeşil kalacak bitkiler ekildiğini belirten Başkan Özkan, aynı zamanda yapılan ışıklandırma çalışmasıyla Cumhuriyet Meydanının, gece de ayrı bir güzelliğe bürüneceğini söyledi.

 

Karacabey’in dört bir yanında çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekleyen Özkan, Cumhuriyet Meydanının yeni halinin tüm Karacabeyliler için hayırlı olmasını diledi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr