menü

Karacabey, ekranların yeni gözdesi oldu

Karacabey, ekranların yeni gözdesi oldu

Karacabey Belediyesi’nin son yıllarda geliştirdiği ataklarla turizm konusunda adından sıkça söz ettiren Karacabey, dizi ve filmlere de konu olmaya devam ediyor.

İlçenin sahip olduğu birbirinden eşsiz değerler, her geçen gün daha da popüler hale gelirken, daha önce Fatih dizisinin ilk çekimlerine ev sahipliği yapan Karacabey, ayrıca ‘İlk Öpücük’ ve ‘Recep İvedik 6’ filmlerine de set olmuştu.

‘Saklı Yeryüzü Cenneti’ belgeselinin yanı sıra National Geographic’te Türkiye yaban hayatını anlatan belgesel çekiminde de Karacabey’den görüntü alınmıştı. İlçenin en güzel simgelerinden biri olan ve leylekle bir balıkçının dostluğunu anlatan ‘Yaren’ adlı belgesel film de kentte çekilmiş ve bu yapım, Uluslararası Prag Film Ödülleri’nde ‘en iyi belgesel’ unvanını almıştı.

Verimli toprakları ilgi çekiyor

Reklam sektörünün de aradığı mekanlardan biri haline gelen Karacabey’in bereketli ovası, özellikle gıda ürünlerinde doğal ve kaliteli tarım ürünü vurgusu için genelde ilk adreslerden biri oluyor.

Türkiye çapında hizmet veren bir marketler zinciri, ürünlerinin reklamı için Karacabey’i seçti ve reklam için çekimler hala ilçenin çeşitli bölgelerinde sürüyor. Son olarak ise milyonların ilgiyle takip ettiği O Ses Türkiye yarışmasının 2020 şampiyonu Alkan Dalgakıran, ilk single çalışması olan Bebek parçasına klip için Karacabey’de kamera karşısına geçmişti. Sosyal medyada yaklaşık 1 milyon kişinin izlediği klip, büyük beğeni toplamıştı.

Hekimoğlu’nun tercihi de Karacabey oldu

Ve Karacabey, bu kez de ekranların sevilen dizisi ‘Hekimoğlu’ için set oldu. Dizinin sıradaki bölümü için Karacabey’e set kuran yapımcı, Karacabey’in doğal güzelliklerini beğeni ile izlenen diziye dahil ediyor.

Aranan yer oldu

Belediye Başkanı Ali Özkan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tarz talepleri hem bölge tanınırlığını artırmak hem de esnafımıza fayda sağlamak açısından memnuniyetle karşılıyoruz ve yapımcılara yardımcı olmaya da çalışıyoruz.  Karacabey’in bu anlamda ilgi çeken bir şehir olması mutluluk verici. Turizm konusunda yaptığımız atakların artık karşılığını alıyoruz. Dizi, film ve kliplerin yanı sıra reklam çekimleri için de Karacabey aranan bir yer haline geliyor” diye konuştu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr