Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni dönem

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Bursa’da yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleşti. 101 meclis üyesinin tam kadro yer aldığı toplantıda, 2013 yılı faaliyet raporuna onay verildi. Öte yandan İhtisas Komisyonları’nda ise Karacabey’den 4 isim yer aldı. Buna göre AK Partili Meclis Üyeleri Murat Avinç Plan ve Bütçe Komisyonu’na, İsmail Ülker Ulaşım Komisyonu’na, Gülten Kapıcıoğlu ile MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu ise Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na seçildi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Başkanlığı’nda Heykel’deki tarihi binada yaptı. Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte 17 ilçe belediye başkanının da aralarında bulunduğu 71′i AK Partili, 18′i CHP’li, 11′i MHP’li ve 1′i DP’li toplam 101 meclis üyesinin katılımlarıyla yapılan toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın önümüzdeki 5 yılına damga vuracak hizmetlere imza atacak olan tüm meclis üyelerine başarılar diledi. buyusehir-belediye-2 Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 21. yılına girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, geçen dönemden 7 ismin kaldığı meclisin bu dönem 94 yeni isimle çalışmalarına devam edeceğini hatırlattı. Tek amaçlarının gelecek nesillere güzel bir Bursa bırakmak olduğunun altını çizen Altepe, tüm siyasi partilerin de Bursa’ya hizmet noktasında hem fikir olduğunu dile getirdi. Başkan Altepe, “Eğer tek amacımız Bursa ise, birlik ve beraberlik içinde siyasi söylemlerden uzak, lüzumsuz tartışmalarla zaman kaybedilmediği bir dönem olmalı. Zaten genel siyasi tartışmalar hem Ankara’da hem de Türkiye’de yeteri kadar yapılıyor. Bu dönemin güzel eserler bırakıp, en güzel yatırımları gerçekleştirdiğimiz bir dönem olmasını diliyorum.” dedi. buyusehir-belediye-3 Toplantıda hazır bulunan Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker de ilk defa geçtiğimiz dönem başlatılan geçmiş dönem başkanlarının mecliste onur üyesi olarak yer alması uygulaması nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Saker, Türkiye’de ilk gez gerçekleştirilen bu uygulamanın ileri demokrasiler var olan, Avrupa’da yasal olarak uygulanan bir sistem olduğunu vurguladı. buyusehir-belediye-4 CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ve MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeler konusunda her zaman desteğe hazır olduklarını ancak kentin aleyhine olan konularda da hukuki çerçevede gerekli muhalefeti etkili bir biçimde yapacaklarını kaydetti. AK Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu ise, muhalefet partilerinin Bursa’nın geleceğe taşınması noktasında pozitif katkı vereceklerine inandıklarını vurguladı. Faaliyet raporuna onay Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Başkan Altepe, Meclis Başkanlığı koltuğunu Atilla Ödünç’e bırakarak, meclis üyelerinin yanına geçti. Toplantıda faaliyet raporu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Altepe ulaşımdan spora, altyapı ve çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirterek, bir anlamda seçimlerle birlikte 2013 yılı faaliyetlerinin de vatandaşlar tarafından onaylanmış olduğunu hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu meclis tarafından onaylanırken, toplantıda ihtisas komisyonları seçimleri de yapıldı. Seçimler sonucunda meclis başkan vekilliği, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonu üyeleri şu isimlerden oluştu. buyusehir-belediye-5 Meclis 1. Başkanvekili: Atilla Ödünç. Meclis 2. Başkanvekili: Şükrü Köse. Divan Katipleri (Asil): Ahmet Yıldız, Fatih Celen. Divan Katipleri (yedek): Gülşen Uslu, Asuman Akçay Sakallı, Bekir Aydın, Mukaddes Serim. Encümen Üyeleri: Abdullah Karadağ, Ercan Barutçuoğlu, Kadir Kahraman, Yaşar Keskin, Adnan Uludaş. Plan ve Bütçe Komisyonu: Şükrü Köse, Murat Avinç, Fatih Pulat, Berat Ertopuz, Abdülkadir Karlık, Zekai Dündar, Ahmet Yıldız, Akın Poroy, Ercan Özel. İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Atilla Ödünç, Abdurrahman Mansur, Zehra Sönmez, İsmail Hakkı Kavurmacı, Turgay Yel, Gülşen Uslu, Can Kokudal, Turgay Erdem, Mahmut Gök. Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mihrimah Kocabıyık, Osman Şahin, Murat Çakır, İlhan Kılıç, Mukaddes Serim, Mustafa Özdemir, Haydar Ali Aslan, Şerafettin Atalay, Ayhan Önal. Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu: Abdullah Karadağ, Nedim Bayram, Kadir Kahraman, Ekrem Çuhadar, Hasan Budak, H. Sabri Kabaoğlu, Nilüfer Karakoç, Engin Taşdemir, İhsan Bilgili. Ulaşım Komisyonu: Oktay Yılmaz, Aydın Çıkrıkçı, Asuman Akçay Sakallı, Önder Tanır, İsmail Ülker, Emir Kantur, İlhami Aydın, Lütfi Günenç, İsmail Karaman. Hukuk Komisyonu: Fatih Celen, Bayram Şahin, Süleyman Cander, Turgay Peker, Ahmet Yıldız, Atilla Ödünç, Nihal Gökten, Özgür Aksoy, Kenan Çakır. Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu: Kerim Akça, Ramazan Aslan, Bekir Aydın, H.Hüseyin Temel, Selahattin Külcü, Mustafa Işık, Mustafa Özdemir, Pelin Sevgi, Sabri Zümre. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Gülten Kapıcıoğlu, Nihal Gökten, Emir Kantur, Nilgün Berk, Hüsnü Doğruoğlu. Vali’den hayırlı olsun ziyareti Bu arada Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yeni dönemin ilk meclis toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Yeni dönemin Bursa için hayırlı olmasını dileyen Vali Karaloğlu, günün anısına Başkan Altepe’ye el yapımı bakır tabak hediye etti.