Belediye'den Uluslararası Yaz Dil Kampı

Karacabey Belediyesi 2014 uluslararası Yaz Dil Kampı, 60 kişilik yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla Yeniköy’de bulunan kamp sahasında gerçekleştiriliyor. Hindistan, Arnavutluk, Tunus, Makedonya, Polonya gibi ülkelerden gelen yerli ve yabancı 60 öğrenci, 5 gün boyunca Yeniköy’de kamp kuracak. Karacabeyli öğrencilerinde yer aldığı kampçılar, 11 Temmuz Cuma akşamı Yeniköy şenlik alanında “Ülkeler Panayırı” etkinliği ile yazlıkçılarla da buluşacak. Bu yıl ikinci kez düzenlenen ve geliştirilen alt yapısıyla önceki seneye oranla daha geniş bir katılımcı sayısı elde edilen Karacabey Belediyesi Uluslararası Yaz Dil Kampı, Yeniköy’de renkli gösterilerle başladı. Orman Kampı olarak anılan bölgede, sahil kısmında kurdukları çadırlarda kamp yapan öğrenciler, gün boyu çeşitli gösterilerle hem eğleniyor, hem de kamp içerisinde kullandıkları İngilizce ile yabancı dillerini pratikte deneme imkanı buluyorlar. 4 gece 5 gün boyunca Karacabey Belediyesi Çadır Kamp Alanı’nda yer alacak öğrenciler ayrıca hafta sonu düzenlenecek Karacabey turu ile ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını tanıyacaklar. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan kamp ile ilgili yaptığı açıklamada “İlçemizde dil konusunda maalesef bu tarz imkanlar pek yer almıyordu. Biz bu projenin daha geniş kapsamlı bir hal alması için elimizden gelen desteği sağladık. Projeye Karacabeyli öğrencilerimizi dahil ettik. Böylelikle ilçemizde İngilizce pratik ve uluslararası arkadaşlık gibi imkanlardan yararlanmış oldu. Etkinlikte uluslararası bir takvim programı uygulandığı için ramazan ayına denk geldi. Biz bu durumu hoş karşıladık. Öyle ki yabancı öğrencilere kendi kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yansıtabileceğimiz bundan güzel bir zaman olamazdı. Kendilerini bir akşam iftara da davet ederek, ramazanın hissiyatını onlara göstermek istiyoruz, o duyguları yansıtmak istiyoruz” dedi. Ülkeler Panayırı bu yıl bambaşka Ayrıca bu yıl Hindistan, Arnavutluk, Tunus, Cezayir, Makedonya, Ukrayna, Polonya ve Gana’lı öğrencilerin yer alacağı Ülkeler Panayırı, yazlıkçılara değişik konseptlerde gösteriler sunacak. 11 Temmuz 2014 Cuma akşamı Yeniköy Boğaz konser alanında düzenlenecek etkinlikte yabancı öğrenciler, açacakları stantlarda kendi ülkelerini tercümanlar eşliğinde vatandaşlara anlatacaklar. Ayrıca stantlarında ülkelerini tanıtan çeşitli görseller, lezzetler ve resimlerin yer alacağı etkinlikte isteyen vatandaşlar yerel kıyafetlerle fotoğrafta çektirebilecek. Her ülke öğrencisinin kendi yerel kıyafetleriyle katılacağı etkinlikte zaman zaman kamp dansı gösterileri program hareketlendirilecek iken kişisel performansları ile kendi ülke şarkılarını da seslendirmeyi ihmal etmeyecekler. Türkiye ve Karacabey hakkında izlenimlerin de dile getirileceği geceye vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.