menü

Belediye’den eğitime bir destek daha

Belediye’den eğitime bir destek daha

Belediye’den eğitime bir destek daha

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın girişimleriyle hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde örnek olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne olan destek her geçen gün artıyor.

Eğitime verdikleri öneme dikkat çeken Başkan Özkan, bu doğrultuda Karacabey Belediyesi, Ermaksan ve ROBODER öncülüğünde okulda Türkiye’ye örnek olacak bir atölyenin çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Karacabey Belediyesi’nin en önemli yatırım önceliklerinin başında gelen eğitime destek çalışmaları tüm hızla sürüyor. Bu doğrultuda Belediye Başkanı Ali Özkan'ın girişimleriyle hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde örnek olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne olan destekler de devam ediyor.

Başkan Özkan, Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan ile Robotik ve Yüksek Teknolojili Üretim Sistem Entegratörleri Derneği (ROBODER) Yönetim Kurulu Başkanı Gürel Yılmaz eşliğinde, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özkan, ülkenin aydınlık geleceği için eğitime büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Karacabey Belediyesi olarak imkanları dahilinde eğitime destek olduklarını belirten Özkan, “Bu kapsamda ilçemizdeki eğitim kurumlarına katkıda bulunuyoruz. Yarınlarımız olan öğrencilerimiz için elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İlçedeki eğitim faaliyetlerinin daha da artması adına kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Öğrencilerin gelecek yıllarda ülkemizin kalkınmasında büyük paya sahip olacağını dile getiren Özkan, bu nedenle eğitime yapılan yatırımların oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Ara eleman ihtiyacı giderilecek

Okul-sanayi iş birliğinin de önemine vurgu yapan Özkan, “Bu anlamda mesleki eğitimin yaygınlaşması gerekiyor. Öğrencilerin hızla gelişen teknolojiye uyum sağlaması lazım. Bu nedenle Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapılan yatırımların gelecekte meyvesini alacağımıza inancım sonsuz. Öğrencilerimiz iş gücüne daha yetkin bireyler olarak mezun olacak” diye konuştu.

Sanayiciler tarafından okul için verilen desteklerin mesleki eğitimin gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Özkan, bu destekler sayesinde ara eleman ihtiyacının giderilebileceğini söyledi.

Atölye çalışması başladı

Ermaksan’ın geçtiğimiz yıl, ürettiği 4 adet ileri teknolojili metal işleme makinesini okulun Metal Teknolojisi Alanı'na hediye ettiğini hatırlatan Başkan Özkan, Karacabey Belediyesi, Ermaksan ve ROBODER öncülüğünde Türkiye’ye örnek olacak bir atölyenin çalışmalarını başlattıklarının müjdesini verdi.

Eğitime ve öğrencilere olan desteklerine her zaman devam edeceklerini dile getiren Özkan, “Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmesi adına her türlü desteyi vermeye hazırız. Ülkemizin geleceği için eğitime ve teknolojiye olan yatırımların öneminin farkındayız ve bu doğrultuda projeler üretiyoruz” dedi.

Destek olmaya devam edeceğiz

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan da sanayideki ara eleman ihtiyacının giderilmesi için meslek liselerinin artırılması gerektiğini söyledi. Meslek liseleri aracılığı ile iş dünyasının talep ettiği nitelikli teknik eleman sayısının artacağını ifade eden Özkayan, “Ermaksan olarak, nitelikli ve kendini yetiştirmiş iş gücüne yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Ülkemizin geleceği için iyi yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Bu doğrultuda Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr