menü

Başkan Özkan’dan ‘zafer’ mesajı

Başkan Özkan’dan ‘zafer’ mesajı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

 

Millî mücadelenin ilk adımlarının atıldığı, tarihin akışını değiştiren ve bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanına sahne olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin, tüm dünya milletlerine örnek olduğuna değinen Özkan, söz konusu vatansa Türk milletinin karşısında hiçbir gücün etkili olamayacağının altını çizdi.

 

Diriliş abidesi

 

Çanakkale Zaferi’nin sadece bir askeri başarı olarak nitelendirilmediğini, aynı zamanda Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş abidesi olduğunu kaydeden Özkan, bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında da son derece önemli bir yeri bulunduğuna değindi.

 

Tarihe altın harflerle yazılan ve bu mukaddes vatanın en önemli kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin makus talihi için de önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret eden Ali Özkan, 105. yılında da zafer ruhunu gururla hissettiklerini söyledi.

 

Başkan Özkan, Çanakkale Zaferi dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canları pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, bir kez daha saygı ve minnetle yad ettiklerini sözlerine ekledi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr