menü

Başkan Özkan’dan Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Alkan’a ziyaret

Başkan Özkan’dan Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Alkan’a ziyaret

Biz dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilçe belediye başkanları ile Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’ı ziyaret etti.

Oldukça verimli geçen ziyarette, heyete Türk Şeker Fabrikası’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Bursa ve ilçelerindeki tarımsal faaliyetler üzerine önemli istişarelerin yapıldığı ziyarette konuşan Başkan Özkan, Karacabey’in tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

İlçenin tarım ve sanayiye dayalı güçlü ekonomisi ile ‘Güney Marmara’nın Yıldızı’ haline geldiğini ifade eden Özkan, “Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen atılımlarla Karacabey adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Sahip olduğu verimli tarım arazileri ile geçmişten bu yana ülkemizin en önemli üretim üslerinden biri olan Karacabey bu yönüyle dünyanın en büyük tarımsal üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Biz de Karacabey Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya yönelik hamlelerle ilçemizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Domates üreticisine destek

Ziyarette domates alımlarının da masaya yatırıldığını dile getiren Özkan, bu konuda da fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Özkan, Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da Türkiye'nin salçalık domates ihtiyacının yüzde 40'ının karşılandığını belirterek, “Bu yıl rekolte yüksekliği ve sözleşmeli dışı ekim nedeniyle ürün fazlalığından domatesin fiyatları 30 kuruşa kadar düştü. Türk Şeker'in piyasayı regüle edecek salçalık domates alımını 50 kuruştan alacağını duyurması oldukça iyi oldu” diye konuştu. Üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına bu gelişmenin oldukça güzel olduğunu ifade eden Özkan, bu konuda desteklerinden dolayı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Erdem İşcan ve Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Türk Şeker’in üreticiyi destekleme çalışmalarından dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Özkan, çiftçileri yakından ilgilendiren yem bitkileri ekimine desteklerinin de oldukça faydalı olduğunu kaydetti.


Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr