menü

Başkan Özkan’dan mahallelerdeki çalışmalara yakın takip

Başkan Özkan’dan mahallelerdeki çalışmalara yakın takip

Karacabey’in her yerine eşit hizmet

  • Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kırsal mahallelerde süren belediye çalışmalarını denetlemek için gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor. Özkan bu kez Ortasarıbey, Yenisarıbey, Sazlıca ve Eskisarıbey mahallelerinde çalışmaları yerinde inceledi. Muhtarlar ve okul müdürü ile de bir araya gelen Özkan, bölgede çeşitli istişarelerde bulundu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, merkez ve kırsaldaki devam eden altyapı ile üst yapı çalışmalarını yerinde incelemeye devam ediyor.

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gerçekleştirdiği ziyarette; ‘ovaköyleri’ olarak anılan bölgede Eskisarıbey Muhtarı Asil Can, Ortasarıbey Muhtarı Mustafa Ay ile Sarıbey Serkan Argın Otraokulu Müdürü İbrahim Yılmaz ile bir araya geldi.

 

Spora ve sosyal hayata önemli katkı

 

Özkan ziyaretlerde ilk olarak, kırsal mahallelerdeki gençlerin spora ve akabinde sosyal hayatlarına önemli bir katkı sağlamasını bekledikleri halı saha çalışmalarını inceledi. Yaptığı açıklamada Ortasarıbey Mahallesine yapılmakta olan halı saha çalışması için bölgedeki diğer mahallelerin de faydalanabileceği şekilde çalışıldığını belirterek, “Merkez ve kırsal mahalle ayırmaksızın, hizmetlerimizi altyapıdan kültür sanata, spordan sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda eşit şekilde çalışarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, ilçemizin birçok noktasında olduğu gibi burada da çok güzel ve tam teşekküllü bir halı sahayı bölge halkımızın, gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Hayırlı olsun”  dedi.

 

Özkan, daha sonra ziyaretlerini Yenisarıbey ve Eskisarıbey ile Sazlıca’da da sürdürdü. Okul Müdürü Yılmaz ve mahalle muhtarları ile çeşitli konuları istişare edip talepleri aldı.

 

Üreticiler için arazi yolları düzenleniyor

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, “Ovaköyleri olarak bilinen bölgemizde, Karacabey tarımının kalbindeyiz adeta. Buradaki üreticilerimizden arazi yollarında yaşanan zorluklarla ilgili sürekli talep geliyordu. Kışın yüklü traktör ve römorklar ile tarlalarına giden yolda zorlandıklarını ve bunun yanında fabrikalara ana asfalt üzerinden gitmelerinin riskli olabildiğini ifade etmişlerdi. Bakıldığında gerçekten oldukça işlek olan ovaköyleri asfaltı da zaman zaman araziden çıkan araçların yoğunluğu ve çamurlarıyla riskli olabiliyordu. Bizler bu anlamda belirli bir güzergahta üreticilerin asfalta çıkmadan tarlalarından yük sarıp, çeşitli fabrikalara arazi yollarından daha kısa zamanda ve risksiz ulaşımına imkan sağlayan tespitlerimiz oldu. Mahalle muhtarımız ve vatandaşlarımızın da önerileri ile istişaremizi yapıp, bu arazi yollarının düzenlenmesi uygulamasına başladık. Tamamlandığında hem üretici hem bölge halkı hem de karayolunu kullanan vatandaşlarımız için önemli bir çalışma hayata geçmiş olacak” diye konuştu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr