Ali ÖZKAN Çalışmaları Denetliyor'

Karacabey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilçe genelini kapsayan çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Önceki gün Belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde denetleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, yapılanlar hakkında açıklamalarda bulundu. Destek Hizmetler Müdürlüğü Ekipleri ve Karayolları’nın ortak çalışması ile Soğan Pazarı Kavşağında Sinyalizasyon çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Özkan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İmaret Camisinde yapılan incelemelere de değindi. Cami silueti korunmasının planlandığını ve koruma alanı oluşturulduğunu kaydetti. Başkan Özkan açıklamasında öncelikle verdiği konu yakın zamanda iki kişinin ölümüne sebep olan Soğan Pazarı Kavşağı oldu. Özkan “ Maalesef bir çok üzücü kaza haberi aldığımız bir noktaydı burası. Hatta yakın zamanda iki vatandaşımızı kaybettiğimiz bir yer. Karayolları ile istişarelerimiz sonucunda kavşakta sinyalizasyon çalışması uygun görülmüştür. Bizlerde alınan kararın ardından zaman kaybetmeden çalışmalara başladık. Destek Hizmetler Müdürlüğümüz işin daha kısa sürede sonuca ulaşması için Karayolları ile ortaklaşa hareket etmektedir. Allah'ın izniyle kısa zamanda bu sinyalizasyon işlemi bitirilerek bu nokta güvenli bir kavşak haline gelecektir” şeklinde konuştu. İmaret Camii Silueti korumaya alınıyor Özkan açıklamasında Karacabey Belediyesinin yürüttüğü bir diğer çalışmanın İmaret Camii’nin korunması ve gelecek yıllarda da tarihine yakışır bir eser olarak kalması ile ilgili olduğunu dile getirdi. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar neticesinde İmaret Cami ve türbesi koruma alanı sınırları ve yeni inşa edilecek mimari cephe koşulları masaya yatırıldı. İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile meclis üyeleri İsmail Ülker ve Gülten Kapıcıoğlu’nunda katıldığı incelemelerde caminin genel siluetinin bozulmaması için uygulanacak plan değişikliği hazırlandı. Çalışma Karacabey’in kültür miraslarının korunması için büyük bir öneme sahip. Yapılacak düzenleme ile cami çevresinde yüksek yapılar ve genel görünüme aykırı oluşumlar kontrol altına alınırken ilçenin tarihine yakışır bir çevre düzenlemesi ilerleyen zamanlarda gerçekleşeceği bildirildi.