Karacabey’de oto pazarı açıldı

Karacabey Belediyesi tarafından ilçede kurulan Halka Açık Oto Pazarı, hafta sonu Kapalı Pazaryerinde vatandaşların katılımıyla hizmete girdi. Oto Pazarı öncesi açılış kurdelesini Belediye Başkanı Ali Özkan, Zabıta Müdürü Hasan Genç ve Galericiler Sitesi Başkanı Sami Erkan birlikte kesti. Karacabey’de ilk defa gerçekleştirilen ve bundan böyle her cumartesi kurulacak olan Açık oto pazarı hafta sonu düzenlenen açılışın ardından hizmete girdi. Galeri işletmecileri ve araç sahipleri satılığa çıkardığı araçlarını kapalı pazaryerine getirirken, araç almayı düşünen vatandaşlar da pazara akın etti. Açılış töreninde konuşan Başkan Özkan “Bizler öncelikle vatandaşlarımızın menfaatlerini düşünüyoruz. Bu anlamda galeri sahipleri ve vatandaşların uzun zamandır böyle bir beklentisi olduğunu tespit ettik ve harekete geçtik. İlk gün olmasına rağmen katılımcıların sayısı bizleri son derece memnun etti. Umuyorum ilerleyen zamanlarda burada güzel bir hareketlilik yakalayacağız. Yapılan istişarelerde en uygun yer olarak burayı tespit ettik. Ancak zaman içerisinde yine sizlerle istişare ederek mevcut yeni alanları da değerlendirebiliriz. Buradan belediye olarak tek beklentimizi alıcıların, satıcıların ve çevre esnafın maddi olanaklardan yaralanmasıdır. O yüzden ilk zamanlar ücretsiz yaptığımız açık oto pazarımızı ilerleyen zamanlarda sembolik rakamlarla devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu. Açılışın ardından belediye tarafından katılımcılara kahvaltı ikramında bulunulurken kahvaltının ardından başkan ve katılımcılar araç sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti. Diğer yandan Galericiler Sitesi Başkanı Semi Erkan “Bizim daha geçen dönemden böyle bir talebimiz vardı belediyeden ancak bir türlü hayata geçirememiştik. Şükür ki bölgede şu anda tek Oto Pazarı diyebiliriz. Mustafakemalpaşa, Susurluk, Gönen gibi yakın şehirlerde bu pazar kurulmuyor. Bandırma’da ise yeni yerine geçince vatandaşın ilgisi giderek azaldı. Bizler önümüzdeki süreçte burada ciddi bir yoğunluk yaşanacağını tahmin ediyoruz. Ben Belediye Başkanımız Ali Özkan’a bu çalışmasından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.