• 50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

21.11.2017

50 yıllık sanayi esnafları plaketle ödüllendirildi

Karacabey sanayisinde bulunan ve çeşitli sektörlerde faaliyet göstererek mesleklerinde 50 yılı tamamlayan Mustafa Çarşanlı, Kayaali Karacalar, Beycan Özkömürcü, Mustafa Avlan, Osman Babacan, Kasım Bozdemir ve Mehmet Barakat’a Başkan Özkan tarafından plaket takdim edildi.

Hayvan Damları Şehir Dışına Alınıyor

ent sosyal yaşamında olumsuzluk yaratan ve dağınık halde bulunan pavyon tarzı faaliyet gösteren işyerlerinin, şehir dışında inşaatı gerçekleştirilecek tek bir bölgede toplanması konusunda işletme sahipleri ile anlaşan Karacabey Belediyesi, şimdi de kent sağlığını yakından ilgilendiren önemli bir karara daha imza attı.

Modern Hayvancılık Tesisi

Çevre ve insan sağlığı için olumsuzluk yaratan ve ilçenin taşra mahallelerinde ve sokak aralarında konumlanmış, hayvan yetiştirici küçük ve orta ölçekli işletmeleri şehir dışına taşıma karara alan Karacabey Belediyesi, bu işletmeleri kamyon garajı arkasında bulunan merada inşa edeceği, ‘Modern Hayvancılık Tesisi’nde toplayacak.

Hayvancılık işletmesi sahipleri ile önceki gün başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, taşınacak alanda inşa edilecek tesis projesine son hali verilirken, kamyon garajı arkasında bulunan ve 7000 dekar büyüklüğündeki meradan, 45 dönüm büyüklüğünde bir alanın ayrılarak, Karacabey Belediyesi’ne devir işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Çağdaş Üretim Normlarına Sahip Olacak

Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren ve kentin modern bir görünüme kavuşması adına önemli kararlar almayı sürdüreceklerinin altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Modern Hayvancılık Tesisleri’nin kent sağlığına önemli katkı sunacak düzeyde olduğunu belirterek, tesislerin başta veterinerlik ve karantina hizmetleri olmak üzere tüm çağdaş üretim normlarına sahip olacağına vurgu yaptı.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017