Ücretli park uygulaması başladı

Karacabey Belediyesi, belirlenen bazı cadde ve sokaklarda ücretli park uygulamasına başladı. Cumhuriyet Alanı başta olmak üzere Abdullahpaşa, Tabaklar, Tavşanlı, Runguçpaşa, Drama ve Garipçe mahallelerinde belirlenen noktalar araç parkına tamamen kapatılırken, bazı alanlar da ücretli ve ücretsiz park alanı olarak kullanıma sunuldu. Karacabey Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ücretli park alanla-rının bulunduğu sokaklar şu şekilde sıralandı: Cumhuriyet Alanı’nın tamamı, Bursa Caddesi (Orman İşletme Şefliği’nin önüne kadar), Atatürk Bulvarı (Ulu Camii’ye kadar), Dr. Rüştü Özüt Caddesi’nin tamamı, Panayır Caddesi (İrfan Ülker Sokak bitişiğine kadar), Bandırma Caddesi (Karacaahmet Caddesi bitişiğine kadar) olan kısımlar ücretli park alanı olarak belirlendi. Tüm bunlara ilave olarak Tavşanlı Mahallesi’nde 93, 91, 60, 89, 85 sokaklar, Karacaahmet Mahallesi’nde 95 Sokak ve Runguçpaşa Mahallesi’nde 75 ile 49 Sokaklarda da ücretli otopark sistemi uygulanacağı kaydedildi. Ücretli park alanları sabah saat 08.00′den başlayarak akşam 20.00′ye kadar süreceği kaydedilirken Cumartesi günleri de aynı uygulamanın devam edeceği belirtildi. Yapılan açıklamada Pazar günleri araçlardan park ücreti alınmayacağı bildirildi. Uygulama dışında park yapan araç sahiplerine belediye ekiplerince cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. Kapalı Otoparklar’da indirim Öte yandan, Kapalı Otopark aylık abone fiyatlarında da indirime gidildiği öğrenildi. Otoparkı teşvik amacıyla Atatürk Kent Meydanı altı ve Hükümet Konağı arkasında bulunan Kapalı Otoparklar’da aylık abone bedellerinin 75 liradan 50 liraya düşürüldüğü kaydedildi.