TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN

Karacabey Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu, bugünlerde gerçekleştirdiği örnek proje ile yediden yetmişte herkesin takdirini topluyor. Okulun tüm orta öğrenim gören öğrencileri, argodan uzaklaşmak ve Türkçe’ye sahip çıkmak için atasözleri ve deyimler yazılı tişörtlerle dolaşıyorlar. Dünkü ziyaretlerinde bu öğrenciler belediye başkanı Ali Özkan ile makamında bir araya geldi. Özkan projeye ithafen “Türkiye’ye örnek olsun” dedi. Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu’nda okuyan 235 orta okul öğrencisinin aktif rol oynadığı proje kapsamında, minikler atasözleri ve deyimler yazılı tişörtler giyiyorlar. Okulda ve sokakta çoğu zaman bu tişörtlerle dolaşan öğrenciler, hem kendi aralarında hemde tolumun genelinde atasözlerine dikkat çekiyorlar ve farkındalık yaratıyorlar. Proje kapsamında Ömer Matlı İlk ve Orta Okulu Müdürü Harun Ulaş ve öğrenciler Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makam odasında ziyaret etti.. Müdür Ulaş ziyarette “Bizler okul olarak topluma örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik. Türkçemizin güzel değerlerinden zenginliklerinden biri olan atasözlerimizi yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak için öğrencilerimizle birlikte tişörtlerimize atasözlerimizi yazdık. Bununla kalmayıp okul merdivenlerimize, panolarımıza ve uygun tüm alanlara bu atasözleri ve deyimleri astık. Öğrenciler farkında olmadan bile gözleri takılıyor ve zihinlerinde yer ediyor. Amacımız argo ve yabancı terimlerden uzaklaşmak ve zengin Türkçemizi daha aktif kullanmak” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Ali Özkan’da “Maalesef gerek sosyal medya, gerekse günlük hayatta yabancı kelime kullanmak artık marifet sayılmakta. Halbuki güzel Türkçemizi kullanmak bence toplumsal bir vazifedir. Sizin ve öğrencilerinizin bu toplumsal projesi Türkiye’ye örnek olmalı. İnanıyorum ki bu uğraşınız büyük ses getirecek ve insanlarda ciddi bir farkındalığı sağlamış olacaksınız. Argodan uzak durun Türkçemizi Türkçe konuşun” dedi. Aynı gün Milliği Eğitim Müdürlüğünüde ziyaret eden okul müdürü ve öğrenciler önümüzdeki günlerde sevgi yolunda açacakları stantla ilçe halkına da Türkçe mesajlar verecek.