Teleferik Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ’a ulaşımı daha çağdaş ve konforlu hale getirmek amacıyla Yap-İşlet-Devret modeliyle projelendirilen yeni teleferiğin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, cam kabinlerle yolcularına eşsiz bir manzara seyir imkanı sunan teleferikte, Çarşamba günleri yarı fiyatla ‘Halk günü’ yapılacağını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘Yeşil Tur’larla vatandaşların ücretsiz olarak Uludağ’a çıkarılacağının müjdesini verdi. Açılışta Büyükşehir protokolünün yanısıra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’da yer aldı. Bursa ile Uludağ arasında ulaşımın sağlanması amacıyla yaptırılan ve 1963 yılında başladığı seferlerle bugüne kadar milyonlarca kişiyi Uludağ’a taşıyan teleferik hattı, yenilenen yüzüyle 19 ay aradan sonra seferlerine başladı. Yılların yorgunluğu nedeniyle talebi karşılamakta zorlanan eski teleferikte, 1 Kasım 2012 tarihinde yapılan son seferin ardından hat tamamen söküldü ve yerine modern teknolojiye uygun gondol tipi kabinlerden oluşan yeni teleferik hattı inşa edildi. Bursa’nın yarım asırlık simgesi olan ve Teferrüç – Sarıalan arasında yolculu seferlere 7 Haziran’da başlayan teleferiğin resmi açılış töreni Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle yapıldı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve Bakan Arınç, daha sonra yeni teleferikle Sarıalan’a çıktı. Altepe ve Arınç’a teleferik yolculuğunda Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’da eşlik etti.