• Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

22.05.2018

Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

2 Haziran Cumartesi günü iftardan sonra gerçekleştirilecek olan yağlı güreşlerde, tüm ‘Altın Kemer’ sahibi Kırkpınar başpehlivanlarının boy göstereceği açıklanırken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm güreş tutkunlarını Karacabey’de ağırlamaktan gurur duyacaklarını kaydetti.

Özkan, Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı

Başkan Özkan mesajında, Karacabey’in Türkiye’nin en önemli tarım topraklarına sahip olduğunu ve tarım ve hayvancılık konusunda pek çok teknolojik yeniliğin ilk kez uygulanması nedeniyle de ‘öncü’ konumda olduğuna vurgu yaptı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm dünya çiftçilerine ‘bereket ve bol kazançlar’ temennisini dile getirdi.

Başta Karacabey olmak üzere, tüm Güney Marmara çiftçilerinin ekonomik ve refah seviyelerinin artırılması adına resmi ve özel kurumlar nezdinde önemli kazanımlar elde edilmesini sağladıklarını dile getiren Ali Özkan; bu yöndeki girişimlere devam edecekleri konusunda da kararlılık vurgusunda bulundu.

Karacabey çiftçisi ülkeye öncülük ediyor

Başkan Ali Özkan, Karacabey’in Türkiye’nin en önemli tarım topraklarına sahip olduğunu ve tarım ve hayvancılık konusunda pek çok teknolojik yeniliğin ilk kez uygulanması nedeniyle de ülke tarımına öncülük görevini üstlendiğini kaydetti.

Nerede tarım orada varım

Başkan Özkan, göreve geldikleri ilk günden bu yana, seçim beyannamesinde yer aldığı şekilde ‘Nerede Tarım Orada Varım’ sloganı ile hareket ettiklerini ve tarıma dayalı sanayinin öncelikli olduğu bir ekonomisi olan ilçenin, bu özelliğinin geliştirilmesi adına sayısız projeler geliştirdiklerini söyledi.

Başkan Ali Özkan, Susurluk Şeker Fabrikası'nın yeniden açılması ve pancar kotalarının artırılması konusundaki başarıların da bunun en güzel kanıtı olduğunu dile getirdi. Özkan, tarım ve hayvancılık konusunda çiftçi refahına katkı sunacak her türlü proje ve girişimleri de kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi.