• Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

22.05.2018

Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

2 Haziran Cumartesi günü iftardan sonra gerçekleştirilecek olan yağlı güreşlerde, tüm ‘Altın Kemer’ sahibi Kırkpınar başpehlivanlarının boy göstereceği açıklanırken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm güreş tutkunlarını Karacabey’de ağırlamaktan gurur duyacaklarını kaydetti.

Leylek Yuvalarında Bahar Temizliği

Karacabey Belediyesi ekipleri, Avrupa leylek köyü Eskikaraağaç’ta bahar temizliği yaptı. Belediye personeli tarafından leylek köyündeki bütün yuvalar itfaiye aracı ile erişilerek temizlendi. Yuvalardaki zararlı insan atıkları temizlendi. Leyleklerin gelmesinden hemen önce yapılan bu temizlikle bu yıl doğacak yavruların hayatlarını riske atan unsurlar ortadan kaldırıldı.

İtfaiye merdiveniyle yuvalara çıkan ekip, naylon, ip, çuval, misine gibi risk oluşturan cisimleri tek tek topladı. Daha önceki yıllarda bir leyleğin ayağının kangren olduğunu ve koptuğunu belirten yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, yine geçen yıl yavru bir leyleğin yuvadaki ipi yutmaya çalışması ile son anda hayatının kurtarıldığını ifade etti.

Tüydeş , ‘’Belediyemiz geçtiğimiz aylarda longozu büyük bir kalabalıkla temizlemişti. Akabinde bu anlamlı çalışma oldu. Yine önümüzdeki günlerde göl ve dere kenarlarında atıkları ortadan kaldıracağız. Ne yazık ki leylekler yuvaları için kullandıkları malzemelerde insan atıklarını da tercih ediyor. Bunların içerisinde plastik ipler, misineler ve naylon gibi zararlı cisimler yavruların hayatını yumurtadan çıktıkları andan itibaren riske atıyor. İnsanoğlunun çalı kenarına bıraktığı naylon bir yavru leyleğin ölümüne sebep olabiliyor” dedi.