• Karacabey'de Alkollü Mekanlar İlçe Dışına Taşınıyor,

11.08.2018

Karacabey'de Alkollü Mekanlar İlçe Dışına Taşınıyor,

Karacabey ilçesinde şehir içinde faaliyet gösteren içkili mekanlar şehir dışına taşınacak. Bu amaçla başlatılan proje kapsamında, içkili mekanlar için belirlenen arazide inşaata başlandı.

Karacabeylilerden Bakan Fakıbaba'ya Teşekkür Ziyareti

Karacabey Belediye Bakanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol tarafından, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Özkan ve Erol; başta Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi olmak üzere, yürürlüğe konulan tüm projeler için Karacabeyli çiftçiler adına Bakan Fakıbaba’ya minnettarlıklarını iletti.

Gerçekleştirilen ziyarette, şeker pancarından elde edilen küspenin hayvancılığa sunduğu katkı ile yem bitkilerine verilecek destek ve teşviklerin, hayvan yemi açığının kapatılmasına yönelik önemine de vurgu yapıldı.

Toplantıda, mısır şurubundan elde edilen ve NBŞ olarak adlandırılan nişasta bazlı şekerin, insan sağılığına olan olumsuz etkileri nedeniyle, bu yıl ilk kez bu alanda artırıma gidilmemesinin de son derece sevindirici olduğuna vurgu yapan Ali Özkan ve Murat Erol, NBŞ konusundaki duyarlılık kampanyalarına, bölge çiftçilerinin de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Tarım AVM Karacabey’e Yakışacak

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Karacabey ve tüm Güney Marmara çiftçisinin, ülke tarımına her zaman öncülük görevini üstlendiğini dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba da Karacabey’e Türkiye’nin ilk Tarım AVM kurulmasından duyacakları memnuniyete vurgu yaparak, projenin Karacabey’e her yönüyle değer katacağını sözlerine ekledi.