• Başkan Özkan’dan AK Parti Kadın Kollarına Teşekkür Buluşması

15.08.2017

Başkan Özkan’dan AK Parti Kadın Kollarına Teşekkür Buluşması

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Ramazan ayı boyunca her akşam dar, gelirli ailelere verilen iftar yemeğinin dağıtımında gönüllü olarak görev alan AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimine, anlamlı hizmetlerinden dolayı ‘teşekkür buluşmasında’ bir araya geldi.

Karacabey’in Tarihine Işık Tutuldu

Karacabey’in geçmiş dönemlerini kaleme alarak yaptığı başarılı araştırmalar ile dikkat çeken Araştırmacı Yazar Şaban Yalazı, Karacabey’le ilgili üçüncü kitabını yayınlamanın heyecanını yaşıyor.

1999 yılında Karacabey kitabını çıkardıktan sonra araştırmalarını sürdüren Yalazı, 2016 yılında ikinci kitabı ‘Nüfus ve Temmettüat Defterlerine göre 19. YY Karacabey’in Toplumsal ve Ekonomik Yapısı’nı çıkarttı.

Yıllar süren araştırmaları sonucu Yalazı, son olarak da ‘Hüdavendigar Vilayeti Salnamelerinde Karacabey’i yayına sürdü.

Adeta Cımbızla Bilgi Ayıkladı

Başbakanlık Osmanlı arşivlerinde, Mihaliç ile ilgili belgeleri uzun yıllardır inceleyen Yalazı, bir önemli projeye daha imza atarak, bu belgeleri 6 cilt halinde derleyip, Karacabey Kütüphanesine hediye ettiğini belirtirken, “Uzun yıllardır bu arşivlerde adeta cımbızla bilgi ayıkladım. Ancak bundan sonraki araştırmalarda bulunacak kişiler, bu arşivlerde harcayacakları zamanı, bu derlediğim 6 cilt halindeki belgelerde bulabilir’’ açıklamasında bulundu.

Son kitabında, pek çok yeni ve çarpıcı bilgiyi yayına sunduğunu belirten Yalazı, Karacabey’in o tarihlerde önemli bir suyolu merkezi olduğunu ifade ederek, pek çok nehrinin bu anlamda büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Gelecek Nesiller İçin Altın Değerinde

Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey’in tarihine ışık tutan bir araştırma çalışmasına sebep olan Şaban Yalazı’ya, ilçe halkı adına teşekkür ederken, gelecek nesillerin bu çalışmaları önemle takip etmesini ve dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017