Karacabey’deki Zeytinciler İçin Önemli Yatırım Hamlesi

Karacabey Dağkadı Mahallesi’ndeki, Zeytin Alım İstasyonu açılışında konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan; son dönemde Gölecik Barajı ve 170 milyonluk altyapı çalışmaları gibi hayati değere sahip projeleri ilçeye kazandırdıklarını kaydederken, bu tarz büyük ölçekli yatırımların ilçeye kazandırılması adına başlatılan girişimlerin de son sürat devam edeceğini söyledi. Karacabey’i çağdaş bir kent görünümüne kavuşturacak kanalizasyon ve altyapı çalışmaları ile Gölecik Barajı gibi büyük ölçekli yatırımların ilçe halkında yarattığı büyük sevinç tüm coşkusu ile kutlanırken, kırsal mahallelerde gerçekleştirilen tesis açılışları da tüm hızı ile devam ediyor… Son yıllarda yoğun bir zeytin tarımına geçilen Dağkadı Mahallesi’nin, önemli bir ihtiyacı olan ‘Zeytin Toplama İstasyonu’nun bölgeye kazandırılması adına harekete geçen Karacabey Belediyesi, yaklaşık 3 ay süren çalışmalar sonucu tüm civar kırsal mahallelere de hizmet verecek düzeyde olan tesisin açılışını, coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. Oldukça geniş bir katlımla gerçekleştirilen açılış töreninde; İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Tarım Müdürü Cemer Erken, siyasi parti yöneticileri, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilciler, Dağkadı Üretici Kadınlar Derneğine üye kadınlar ile muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu. Ali Özkan: Tesisler Yöre Çiftçisine Hayırlı Olsun Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve tüm ilçe genelinde bulunan 85 mahalledeki vatandaşlar ile birlikte, topyekûn bir kalkınmayı hedeflediklerinin altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, açılışını gerçekleştirdikleri Zeytin Toplama İstasyonu’nun bölge çiftçisine hayırlı olması temennisinde bulundu. Yatırımlar İçin Önderlik Görevimiz Devam Edecek Tüm ilçe halkının 50 yıllık özlemi olan Gölecik Barajı’na, geçtiğimiz hafta ilk kazmanın vurulduğunu anımsatarak, 70 yıl süresince Karacabeylilerin kaliteli kaynak suyuna çeşmelerinde ulaşabileceklerini aktaran Başkan Özkan, yapımı halen devam eden Yeşildere Barajı bitmeden, ilçelerde ikinci bir baraj inşaatının başlatılmaması kararı olmasına rağmen Bakan Veysel Eroğlu ile yaklaşık iki ay önce Bursa’da gerçekleştirdikleri görüşmede, konunun büyük önem arz ettiğini aktardığını ve Eroğlu’nun da anında verdiği talimatla, ilçe halkı adına mutlu bir sona imza atıldığını ifade etti. Çalışmalar Devam Ediyor Karacabey’de 40 yıl önce yapılmış ve işlevini yitirmiş bir kanalizasyon, yağmur ve içme suyu şebekesi bulunduğunu belirterek, olumsuzluğun giderilmeden yapılacak her türlü üst yapı çalışmalarının da ölümcül hastaya ruj sürmekten öte bir şey olmadığını, seçim beyannamelerinde de dile getirdiklerini söyleyen Başkan Ali Özkan; “Bu konuyu da çözüme kavuşturmaktan son derece memnunuz. Kent görünümünü baştan aşağıya bambaşka bir görünüme kavuşturacak olan ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından verilen 170 milyon tutarındaki destekle birlikte, bu tesislerin de çok şükür startını vermiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız da 5 ayrı noktada tüm hızı ile devam ediyor” şeklinde konuştu. Tüm ilçe halkı adına elde edilen bu kazanımlardan büyük gurur duyduklarını ve böylesine büyük ölçekli yatırımların ilçeye kazandırılması adına üstlendikleri öncülük görevleri ile girişimlerini kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başkan Ali Özkan, gerçekleştirdikleri yatırımların yanı sıra; ilçenin eşsiz ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile coğrafi konumundan kaynaklanan avantajları sayesinde de ‘Modern ve müreffeh kent Karacabey’ hedefine kararlılıkla ilerlendiği vurgusunda bulundu.