menü

Karacabey’de otopark sorununa köklü çözüm

Karacabey’de otopark sorununa köklü çözüm

‘Modern kent’ hedefiyle, ilçenin dört bir yanında dönüşüm çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi, ilçedeki önemli ihtiyaçlardan biri olan otoparklarla ilgili de somut adımlar atıyor.

 

Karacabey’deki otopark sorununu kalıcı çözüme kavuşturmak ve ilçe genelinde ulaşıma nefes aldırmak amacıyla kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, ilçenin dört bir yanında inşa ettiği otoparklarla, ilçede artan araç yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

 

Bu kapsamda Karacabey Belediyesi, Vergi Dairesi’nin olduğu Atatürk Bulvarı üzerindeki binayı yıkarak, yerin altında 2, üstünde de 4 kat olacak şekilde, toplam 6 katlı otopark ile bölgeye 290 araçlık tesisi kazandırmak adına inşaatı hızla sürdürüyor.

 

Dört bir yanda otopark çalışmaları sürüyor

 

Karacabey Belediyesi, eski hapishanenin olduğu alanı da Servet Somuncuoğlu Parkı olarak yenilerken, burada da 6.000 metrekarelik alanda, 130 araç kapasiteli ve içerisinde kamyonların da yer alabileceği geniş otopark alanını hizmete aldı.

 

Ayrıca Cumhuriyet Alanı’nda ki park yoğunluğunu azaltmak için yakın mesafede oluşturulan Taksi Toplanma Merkezi arsasına da yine 300 araçlık ilave otopark yapılarak, bölgedeki otopark ihtiyacının giderilmesi bekleniyor. Karacabey Belediyesi, taksi toplanma alanının yanındaki arsaları da hak sahiplerinden satın alarak, bu otoparkın kapasitesini daha da yükseltmeyi hedefliyor.

 

Tüm bunların yanında, Karacabey Belediyesi tarafından Nasreddin Mahallesi’ndeki 2 farklı alanda 50 araç kapasiteli otopark inşası için çalışmalar sürdürülürken, Mecidiye Mahallesi’nde 1100 m2’lik alanda 70 araç kapasiteli, Karacaahmet Mahallesi’nde ise 45 araçlık otopark alanları ile şehrin otopark sıkıntısı ortadan kaldırılacak.

 

Bunun yanında, şehir içindeki römork ve traktör yoğunluğunu azaltmak için de çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi; 8500 m2’lik alanda çalışmaları devam eden Tarım Park projesi tamamlandığında da ilçe merkezinde geniş yer kaplayan tarım aletleri ve araçlarının, daha pratik bir yere konulmasını sağlayacak olan 240 araç kapasiteli otoparkı da hizmete sunacak.

 

Karacabey’in geleceğini inşa etmek adına yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Karacabey Belediyesi; tüm projelerin hayata geçmesiyle birlikte ilçenin muhtelif yerlerine toplamda 2000 araçlık otopark alanı kazandırarak, otopark sorununu kökten çözmeyi ve mahallelerde ortak otopark alanlarını artırmayı hedefliyor.

 

Karacabey nefes alacak

 

Otopark çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Özkan; Taksi Toplanma Merkezi, Servet Somoncuoğlu Parkı, Nasrettin Mahallesi, Atatürk İlköğretim Okulu Yanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri gibi ilçenin çeşitli bölgelerinde inşa edilecek otoparklarla birlikte, ilçe genelindeki otopark ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.

 

Başkan Özkan, “İlçemizde giderek artan araç yoğunluğu sebebiyle, sıkça gündeme gelen otopark konusu, bizim de üzerinde titizlikle durduğumuz konulardandı. Bu konuda, ilçenin çeşitli noktalarında belirlediğimiz alanları kullanıma açıyoruz. Projelerimiz tamamlandığında, ilçemizdeki bu sorunu kökten çözeceğiz” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr