• Karacabey’de “Başkanımla Okuyorum” projesi yeni yılda da ses getirecek

17.01.2019

Karacabey’de “Başkanımla Okuyorum” projesi yeni yılda da ses getirecek

Karacabey Belediye Başkan’ı Ali Özkan’ın, 3 yıldır sürdürmekte olduğu “Başkanımla Okuyorum” projesi, eğitim camiasından da büyük takdir topluyor. Önceki gün Özkan’a ziyarete gelen Tan Okulu Lise Müdürü Ebru Tekin ve öğrenciler projeden övgü ile bahsederek, duyarlılığından ötürü Başkan Özkan’a teşekkürlerini ilettiler.

Karacabey’de ‘kültür turizmi’ için adımlar atılıyor

‘Güzellikler şehri’ Karacabey, bölge turizminin yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

AK Parti Bursa Milletvekili, İçişleri eski Bakanı ve MKYK üyesi Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Hukukçu Üyesi Vedat Pehlivan, Ak Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile birlikte, Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde ziyaretlerde bulundu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın konuğu olarak ilçeye gelen ziyaretçilere Özkan, köyde yapılan ve yapılmakta olan projeleri ve turizm konusundaki gelişmeleri aktardı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bölgeye büyük ilgi gösterirken, gerçekleştirilen sohbetlerde kültür turizmi için de adımlar atılabileceği gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde, ilçenin diğer tarihi bölgelerini de incelemeye gelecek olan Alpaslan, bununla ilgili en kısa sürede gerekli adımları atacağını belirtti.

Karacabey her yönüyle hazır

Karacabey’in turizmi her yönüyle ağırlamaya hazır bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabey Belediyesi olarak bugüne kadar doğa turizmi, sağlık turizmi, eko turizm, kongre turizmi gibi faaliyetlerimiz olmuştu. Kültür turizmi alanında da sayın bakan yardımcımız ve Bursa milletvekilimizin ilgisi ile inşallah yakın zamanda güzel gelişmeler elde edeceğiz. Karacabey yeni değerleri ile bölgenin değil ülkenin dikkatini çekmeye başarıyor” ifadelerini kullandı.

3 T vizyonu ile kentin geleceği şekilleniyor

Başkan Özkan, Karacabey’in geçmişte tarım ve hayvancılığı ile anılan bir şehirken, göreve geldikleri günden bugüne ilçenin marka değerlerini ortaya çıkarıp 3T olarak özetlenen tarım, teknoloji ve turizm ile alakalı çalışmalara yoğunluk gösterdiklerini ve bu sayede de ilçenin farklı noktalarında cazibe merkezlerinin oluşturulduğunu ifade etti.

Turizm çeşitliliğiyle öne çıkıyor

Öte yandan, geçmiş yıllarda sadece sahil bölgesi ile turizm potansiyelini elinde tutan Karacabey; bugün Uluabat Gölü, Longoz ve Ihlamur Ormanları, tarihi mekanları, ülke çapında ses getiren buluşma ve etkinlikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Özellikle Leylek Festivali, pelikan sayımları ve düzenlediği dil kamplarıyla bu zamana kadar çeşitli organizasyonlarla uluslararası etkinliklere de imza atan Karacabey Belediyesi; RC Model araç pilotlarını, klasik araç severleri, okçuluk, cirit ve güreş gibi etkinliklerle de ilçeyi ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline getiriyor.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2019