menü

Karacabey’de elektrik hatlarının yer altına alınması için ilk kazma vuruldu

Karacabey’de elektrik hatlarının yer altına alınması için ilk kazma vuruldu

Karacabey halkının uzun zamandır merakla beklediği elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarında müjdeli haber geldi.

Özellikle elektrik kesintilerinde yaşanan arızaların büyük oranda giderilmesi ve açık hatlarda oluşabilecek risklerin minimuma indirilmesi açısından son derece önemli olan hamle için proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk kazma vuruldu.

Çalışmaların start almasının ardından, Belediye Başkanı Ali Özkan da ilk kazmanın vurulduğu alanda bizzat incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İlçe genelinde elektrik hatlarının yer altına alınması planlanıyor

Karacabey Belediyesi, UEDAŞ ile koordineli şekilde çalışmaları yürütürken Başkan Ali Özkan yaptığı açıklamada, Karacabey’in yıllardır hasretle beklenen projelerini bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.

BUSKİ marifetiyle altyapıyı gündeme getirdiklerini ve bu konuda da çok önemli adımların atılmasına katkı sağladıklarını belirten Başkan Özkan, “UEDAŞ ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında da Karacabeylilerin merakla beklediği elektrik hatlarıyla ilgili somut adımlar atmıştık. Ve nihayet, bu yöndeki proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk kazma da vurulmuş oldu. Havai elektik hatlarının hem görüntü kirliliğine hem de insan hayatına etki edebilen riskleri söz konusuydu. Aynı zamanda elektrik kesintilerine de yol açtığı için vatandaşlarımız mağduriyet yaşıyordu. Tüm bu olumsuz etkenleri ortadan kaldırmak için bizler göreve geldiğimizde %15’lerde olan yer altı elektrik hatlarını, o günden beri %40’ların üstüne çıkarmıştık. Bu son çalışma sayesinde, UEDAŞ yetkililerimiz ile birlikte bu oranı %95’lere çıkarmayı, yakın gelecekte de bu hatların tamamını yer altına almayı hedefliyoruz. Karacabey’imiz için hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr