• Başkan Ali Özkan’dan ortak akılla gelecek vurgusu

09.04.2019

Başkan Ali Özkan’dan ortak akılla gelecek vurgusu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, seçimlerin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönemin ardından ilk mesai gününde kademe sahasında başkan yardımcıları, daire müdürleri ve personel ile buluşan Özkan, “Biz hepimiz bir ekibiz ve aynı masadayız. Ortak akılla Karacabey’i hep birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Karacabey’de “Başkanımla Okuyorum” projesi yeni yılda da ses getirecek

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın 3 yıl önce başlattığı “Başkanımla Okuyorum” projesi, ilçede adeta kar topu gibi büyüyor.

Başkan Özkan’ın hayata geçirdiği “Başkanımla Okuyorum” etkinlikleri kapsamında, ilk 2 yıl ilçedeki tüm ilk ve orta okullar dolaşılırken, 2. yılın sonunda da ise ilçe stadyumunda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle proje, Türkiye çapında geniş yankı bulmuştu.

Büyük ilgi gören “Başkanımla Okuyorum” projesi, bu yıl liselere taşındı. İlçedeki tüm liselerde etkinliği gerçekleştirmeyi planlayan Özkan, proje için gittiği okullarda önce öğrencilerle söyleşi gerçekleştiriyor, ardından da belediye tarafından hediye edilen kitapları öğrencilerle birlikte aynı anda okuyor.

Kitap okuma alışkanlığı sevgiyle kazandırılabilir

Tan Okulları’ndan yönetici ve öğrencileri ağırlayan Başkan Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kitap okuma alışkanlığını zorlayarak değil, sevdirerek kazandırabileceğimizi düşünüyoruz. Ve bunu projemizde de destekliyoruz. Çocuklarla bir araya geldiğimizde, hemen kitap okuma yapmıyoruz. Önce onlarla sohbet ediyoruz. İlginç, eğlenceli ve çocukça gelen sorulara aynı şekilde cevaplar verince, samimi ve doğal bir ortam oluşuyor. Eminim ki öğrencilerimiz, bizlere verdikleri sözleri tutup o dağıttığımız kitapları okuyorlar ve sonrasında birbirleri ile kitapları değiştiriyorlar. Projemizde hız kesmiyoruz ve her gün yeni kişilere ulaşmak için çabalıyoruz’’ dedi.

Öte yandan Tan Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Tekin, Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Ungan ve öğrenciler, ziyaret kapsamında Başkan Özkan’a farkındalık çalışmasından ötürü teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2019