• Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

10.12.2018

Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

Karacabey Belediyesi ekipleri yılda iki defa olmak üzere, ilçedeki tüm camilerde en hijyenik ve teknolojik standartlarda detaylı bir temizleme işlemi gerçekleştiriyor.

Karacabey’de alt yapı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye yaklaşık 40 yıldan bu yana hizmet veren kanalizasyon ve içme suyu şebekesinin kısa sürede yenileneceğini söyledi. 6 ayrı noktada yürütülen çalışmaları, BUSKİ yetkilileriyle birlikte yerinde inceleyen Özkan, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya'dan bilgi aldı.

Özkan, " Seçim kampanyamız dönemimizde sürekli alt yapının yenilenmesi gerektiğine vurgu yapmıştık. 40 yıl önce 20 bin nüfusa sahip ilçemizde yapılan altyapı artık yükü taşıyamaz hale gelmişti. Eskiden bir arsanın üstünde bir ev varken, şuan 8 ya da 10 daire oluyor. Bu yüzden 80 bin nüfus olan ilçemizde içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve arıtma sistemi konusunda ciddi çalışmalar oluyor. Yeni Mahalle, Canbalı Mahallesi, Mecidiye Mahallesi, Saadet Mahallesi ve muhtelif kırsal mahallelerde altyapı çalışmaları yapılıyor. Önce alt yapının sağlıklı bir şekilde yapıldıktan sonra üst yapının düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kaynak israfı yapılmaması gerekiyor. Bu konuda Karacabeyli hemşerilerimizden sabır bekliyoruz. Çünkü bu yapılan çalışmalar Karacabey'in 50 yılının kurtarılması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.