Karacabey'de 2 bin ağaç dikildi

Karacabey Belediyesi yeşillendirme seferberliği kapsamında 2 bin adet ağacı ilçe girişinde toprakla buluşturdu.

Gerçekleşen ağaç dikiminde kendi elleriyle ilçe girişine ağaç eken Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,” Güzellikler şehri olarak nitelendirdiğimiz Karacabey'imizin girişini güzelleştirmek adına, Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'müzce çeşitli projeler gerçekleştiriliyor.”dedi.

Özkan, “Şuanda ilçe girişine 2 bin adet ağacı ekmiş bulunuyoruz. Bu alan mezbelelik bir alan halindeydi. Biz burayı temizleyerek, dolgu çalışması yaptık. Daha sonra çim ekimini gerçekleştirdik. Şimdi de 2 bin fidanı toprakla buluşturduk. Karacabey'imizin girişi burada yapılacak peyzaj çalışmasıyla, ilçemize yakışır hale gelecek. Karacabey Belediyesi olarak yeşile olan sevdamız ve düşkünlüğümüz var. Çeşitli parklarda, kırsal ve merkezdeki mahallelerimizde de çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. İlçemize eski yıllarda gelen misafirler, yakın zamanda geldiklerinde gördükleri değişikliği fark ettiklerini bize söylüyorlar. Önümüzdeki günlerde de 300 dönüm alana sahip olan Öğretmenler Parkı'nda ağaçlandırma ve yeşillendirme seferberliğimiz devam edecek. Böylelikle Karacabey'imiz yeşil bir hüviyete bürünecek” ifadelerini kullandı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ağaç dikimini ardından Karacabey Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Başkan Özkan, kurdukları seralarda çeşitli türlerde yıllık ve mevsimlik çiçek üretimi yaptıklarını söyledi. Özkan, “Burada fidan ve fide çelikleme işlemi yapıyoruz. Bu şekilde yapılan çalışmalarla maliyetleri düşüyoruz. Yıllık yaklaşık 30 ila 40 bin arasında çelikleme faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bunları para vererek almak yerine, kendimiz üretimini gerçekleştiriyoruz. Bu da bize daha çok alana daha düşük maliyetle hizmet etme imkânı sunuyor” dedi.