• Karacabey’e modern otopark için ilk kazma vuruldu

03.06.2018

Karacabey’e modern otopark için ilk kazma vuruldu

Karacabey kent merkezindeki otopark sorununu kalıcı çözüme kavuşturmak adına kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, eski vergi dairesinin bulunduğu yere, 6 katlı otopark yapmak için ilk kazmayı vurdu.

Karacabey Türkiye’ye örnek oldu

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Türkiye'de 'Arabuluculuk Yasası'nı ilk uygulayan kurum olarak “Hukuki Uyuşmazlıkların Çözümünde Ara Buluculuk Sempozyumuna” konuşmacı olarak katıldı.

BTSO konferans salonunda BTSO, TOSYÖV ve BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi tarafından verilen sempozyuma, Adalet Bakanlığı tarafından tüm resmi kurumlara örnek olarak gösterilen Karacabey Belediyesi adına Başkan Ali Özkan ve Karacabey Belediyesi Hukuk Müşaviri Burcu Elçin katıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,2014 yılında göreve gelir gelmez Belediye'de Hukuk Müdürlüğü'nü kurduklarını söyledi. Özkan, “Geçtiğimiz yıllarda, ilçe merkezindeki çöplerin toplanması sırasına geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçi kardeşin, yakınlarının acısını bir an önce hafifletmek ve maddi sorunlarına da katkı bulmak amacı ile harekete geçtik. Böyle bir duruma kayıtsız kalmadık. Bu dosya ile karşılıklı anlaşma yaparak 'Arabuluculuk Yasası'nı Türkiye'de ilk kez uygulayan Belediye olduk. Karacabey Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek olduk. Geçmiş adalet, adalet değildir. Adalet tez elden dağıtılmalıdır. Bu konuyu sonuca bağladık. İki tarafında haklarını koruyarak, tarafsız bir çözüm yolu bulduk. Ben diğer kurumlarımıza da bu çözüm yolunu tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.