menü

Karacabey sene boyunca sıfır atığa odaklanacak.

Karacabey sene boyunca sıfır atığa odaklanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen Sıfır Atık Projesi kapsamında, Karacabey’de de çalışmalar hız kazandı.

 

Karacabey Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üstünde titizlikle durulan Sıfır Atık Projesi kapsamında bu yıl ilçe genelinde Gökpınar Geri Dönüşüm firmasıyla çalışacaklarını duyurdu.

 

Bu kapsamda önceki gün Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen firma yetkilileri, çalışma organizasyonu hakkında Özkan’a bilgi verdi.

 

Çevre ve ekonomi için çok değerli

 

Başkan Ali Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Devletimiz, özellikle plastik atıklarla ilgili çeşitli yaptırımlarla büyük oranda olumlu ivme sağladı. 2022 yılında zorunlu depozitolu geri dönüşüm üzerinde çalışılıyor. Bu tarz çalışmalar, ekonomi ve çevre için çok önemli. Bizler de bunu çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ilçemizin market, ev, fabrika ve resmî kurumlarından ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılması işini, bu yıl Gökpınar Geri Dönüşüm ile birlikte yapacağız.  İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr