menü

Karacabey meyve fidanı üssü oluyor

Karacabey meyve fidanı üssü oluyor

Karacabey’de 150 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek olan standart fidan damızlık parseli kurulması projesinin temeli atıldı.

Yapılan kurulum projesine Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Suat Yılmaz, Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Narlı, Karacabey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemre Erken, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Fidan ve Fide Test Merkezi Müdürü Muhsin Sümer ve çiftçiler katıldı.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Damızlık parseli kurulması projesi hakkında bilgiler veren Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Suat Yılmaz, “Karacabey’i meyvecilikte üs merkezi haline getireceğiz. Meyvecilik sektörünün ihtiyacı olan eğitim çalışmalarını burada yapacağız. Bahçe kurmak, teknik elemanına eğitim vermek, meyvecilik sektörüyle uğraşmak isteyenler buraya gelerek budama, aşılama, tam otomasyonlu sulama ve gübreleme eğitimi alacak” dedi.

“BİR RÜYAMIZ GERÇEKLEŞECEK”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Fidancılıkta bizim yıllardan beri özlediğimiz bir rüyamız gerçekleşecek. Burasının verimli olarak değerlendirilmesi ve tüm Türkiye’ye hizmet etmesiyle beraber, sertifikasyon hizmetini de vermesi sonucunda bizim de hayallerimiz gerçekleşecek. Fidan noktasında da Karacabey bir üs haline gelecek. Çocuklarımıza ve ailelerimize de burada meyvelerin nasıl yetiştirildiğini uygulamalı olarak gösterme imkanı bulacağız. Burası tarım turizmi açısından da burası önemli bir hizmet verecek” diye konuştu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr