• Karacabeyliler Kaldırım İşgali İstemiyor

25.09.2017

Karacabeyliler Kaldırım İşgali İstemiyor

Karacabey Kent Konseyi tarafından düzenlenen, kaldırım işgallerinin masaya yatırıldığı ve siyasi partilerin ilçe başkanları ile kadın kollarının da katıldığı panelden, ‘Kaldırım İşgallerine Son’ kararı çıktı. Panele tekerlekli sandalyesi ile katılan engelli bir vatandaşın, ‘Kaldırımlar bizimdir, ben kaldırımda yürümek istiyorum” şeklindeki sitem içeren sözleri, katılımcılardan yoğun alkış ile destek bulurken, panelde zabıta kontrollerinin sıklaştırılması ve duyarsızlık gösteren kişilere de gerekli cezaların kararlılıkla uygulanması istendi.

Karacabey Geleceğe Yatırım Yapıyor

Göreve geldiği günden itibaren spor alanında Karacabeyli gençlere yönelik büyük bir seferberlik başlatan Ali Özkan, 3. Ligde oynayan Karacabey Birlik Spor ve güreş alanında yapılan başarılı çalışmaların yanı sıra farklı branşlarda da çok sayıda genci sporla tanıştırdı.

Tofaş ile de spor alanında önemli iş birlikleri geliştiren Karacabey Belediyesi, ortaklaşa geliştirilen “Sokak Basketbol Turnuvası” 2017 yaz döneminden itibaren tüm bölgenin katılımına da açık hale getirecek. Çok sayıda çocuğun katılımı ile gerçekleşen turnuva ile basketbola olan ilgi de her geçen gün artıyor.

Gençlerin zararlı alışkanlıklar yerine sporla anılmasını hedeflediklerini ifade eden Ali Özkan; “Göreve geldiğimiz andan itibaren spora önemli yatırımlar yaptık. Ülkemizde çok popüler olan futbol alanında Karacabey Birlik Sporumuzu 3. Lige taşıyarak ilçemiz adına önemli bir başarı elde ettik. Şu anda çok sayıda gencimiz futbol okullarında eğitim alıyor. Bunun yanı sıra ülkemizde otomotiv sanayinin öncüsü Tofaş ile spor alanında da başarılı işbirlikleri geliştirdik. Bu işbirlikleri sayesinde basketbol okulları, sokak basketbolu turnuvaları gerçekleştirdik. Basketbol tarafında ciddi bir farkındalık oluştu. Ayrıca güreşte Bursa içerisinde önemli bir yer edindik. Çocuklarımız Bursa’nın birçok başarılı güreş takımını geride bıraktı. Şu anda 3 binin üzerinde sporcumuz var. Bu sayı her geçen gün artıyor” dedi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2017