Karacabey Belediyesi’nden ‘Yatırım’ Müjdesi

Son dönemde gerçekleştirdiği akılcı yönetim ve finansal yapılanma ile adını Türkiye’nin borçsuz nadir belediyeleri arasına yazdıran Karacabey Belediyesi, yatırım dönemine geçildiğini duyurdu. Belediyenin artık vites büyülttüğünü ve yeniden yapılanma döneminin geride bırakılarak, ses getirecek yatırımların yakında start alacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, 5 yıllık dönem sonucunda Karacabey’in örnek bir kent konuma yükseleceğini söyledi. Son dönemde gerçekleştirdiği örnek hamlelerle ön plana çıkan Karacabey Belediyesi, yeniden yapılanma döneminin tamamlandığını açıkladı. Kent yönetiminde akılcı bir yönetim ve ortak akıl anlayışı ile hareket ettiklerine vurgu yapan ve uyguladıkları finansal model sayesinde de Türkiye’nin ender borçsuz belediyeler listesine adlarını yazdırdıklarının altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Bugüne kadar uyguladığımız tüm çalışmalar, hazırladığımız 5 yıllık stratejik planımıza büyük bir uyumla devam ediyor. Artık belediyemiz vites büyültme dönemine girmiş ve bu anlamda yatırım projelerimizi de ardı ardına hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu. Belediyenin kısa ve uzun vadeli tüm çalışmalarında hazırlanan program akışına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Ali Özkan, 5 yıllık stratejik planın revize edilerek meclisten oybirliği ile geçtiğini ve önümüzdeki dönemdeki yatırımların da yer almasının sağlandığını açıkladı. Ali Özkan; “Geçtiğimiz günlerde Kaymakamlık binası arkasındaki yeni Kent Meydanı inşaatına başladık ve 1 yıldan önce bu tesisi hizmete açacağız. Soğan pazarındaki kamyon garajının, Bakırköy mevkiindeki bir alana taşınmasına da yakında başlıyoruz ve bu alanda, geniş bir sebze ve meyve hal kompleksi de yer alacak. Kamyon garajı ve soğan pazarından boşalacak alanın yerine de karşısındaki hastane ile uyumlu bir cazibe merkezinin hazırlık çalışmalarında da son aşamaya geçiyoruz” dedi. Türkiye’nin İlk Tarım AVM’si Bölgeye Değer Katacak “Tarımın Başkenti Karacabey olgusunu zihinlerde daha da pekiştirecek ve bu unvana layık olacak bir Tarım AVM’yi de Türkiye’de ilk kez biz gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Özkan; “Bu tarım AVM’nin içinde çeşitli araştırma laboratuvarları da olacak ve ülke dışına da hizmet verecek bir işlevselliğe sahip olacak. Yine revize edilen Stratejik plan maddeleri arasında ‘Öğretmenler Parkı’nın bulunduğu bölgeye, Bursa İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz, Güney Marmara Bölgesi’nin en kapsamlı spor kompleksi inşaatı projemiz yer alıyor. Tüm bu büyük ölçekli yatırımların yanı sıra; şehir içindeki otopark ihtiyacının çözümüne yönelik, Cumhuriyet alanı ve vergi dairesi civarlarında arsa satın alma ve kazandırma çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyoruz. 5 yıllık dönem sonucunda Karacabey’imizi örnek bir kent konumuna yükseltme çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir” şeklinde konuştu.