menü

Karacabey Belediyesi’nden Kırsal Mahallede ‘Sağlık Evi’ Açılışı

Karacabey Belediyesi’nden Kırsal Mahallede ‘Sağlık Evi’ Açılışı

İlçenin 64 kırsal mahallesinde adeta yatırım seferberliği başlatan Karacabey Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan kırsal yörelerde, ‘topyekûn kalkınma’ adına gerçekleştirdiği yatırımlara her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

 

Karacabey Belediyesi, kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği yatırımların açılış törenlerine, Harmanlı Mahallesi’ndeki ‘Sağlık Evi’ açılışı ile devam etti.

 

Açılışa İlgi Yoğun Oldu

 

Oldukça geniş bir katlımla gerçekleştirilen ve içinde hemşire odası ve doktor odası gibi bölümlerin yer aldığı son derece modern bir ortama sahip olan ‘Harmanlı Sağlık Evi’nin açılış töreninde; AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Dinçer Taş, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, resmi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar hazır bulundu.

 

Topyekûn Kalkınma

 

Karacabey’i 85 mahallesi ile birlikte, bambaşka bir görünüme kavuşturacak önemli projeleri; tüm devlet kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, bu önemli projeler arasında Gölecik ve Yeşildere barajları, 170 Milyon tutarındaki kanalizasyon, yağmursuyu, içme suyu şebekeleri gibi önemli yatırımların ön plana çıktığını ifade etti.

 

Başkan Ali Özkan; Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan yapısal ve bürokratik uyum sorunlarının süreç içinde giderilmesi ile birlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi’nin büyük ölçekli projeleri de bir bir hayata geçirdiğini belirterek, bu sayede kırsaldaki yaşam standardının da her geçen gün daha da yükseldiğini kaydetti.

 

Kalkınmış Kentler Arasında Yer Alacak

 

Tüm ilçe halkı adına elde edilen bu kazanımlardan büyük gurur duyduklarını belirten Özkan, böylesine büyük ölçekli yatırımların ilçeye kazandırılması adına, tüm resmi kurumlar nezdinde girişimlerini de kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizdi.

 

Başkan Ali Özkan ayrıca; eşsiz ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile coğrafi konumundan kaynaklanan avantajları sayesinde de ilçe adının, kalkınmış kentler arasına yazdırılma hedefine de kararlılıkla ilerlendiği vurgusunda bulundu.

 

Harmanlı Muhtarı Erdem Çolak’tan Teşekkür

 

Mahallelerine devlet kurumları ile ilçe ve büyükşehir belediyeleri tarafından son dönemde gurur duyulacak yatırımların gerçekleştirildiğini dile getiren Harmanlı Mahalle Muhtarı Erdem Çolak da başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, emeği geçen herkese vatandaşlar adına minnettar olduklarını söyledi.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr