menü

Karacabey Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da örnek oluyor

Karacabey Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla da örnek oluyor

Karacabey Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirdiği örnek çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, son 4 yılda yardıma muhtaç vatandaşların evleri için yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Dar gelirli vatandaşlara gerek muhtarlar gerekse Karacabey Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla ulaştıklarını belirten Özkan, 4 yılda dar gelirli 93 aileye ev yaptıklarını duyurdu. Bu evlerden 15 tanesi temelden yapılırken 78 tanesinin ise bakım ve onarımı tamamlandı.

 

Aralıksız devam edecek

 

Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler, dezavantajlı gruplarımıza ayrı bir özenle yaklaşıyoruz. İlgili birimlerdeki arkadaşlarımız bu ailelerimizin durumlarını tespit ettikten sonra, belediyemizin imkanları dahilinde kendilerine yardımcı oluyoruz. 4 yılda, bu zamana dek 15 tanesi temelden olmak üzere 93 ev yaptık. Ve bu çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz’’ dedi.

 

Sevgi Mağazası faaliyetlerine başladı

 

Başkan Ali Özkan, dar gelirli aileler için oluşturdukları Sevgi Mağazası projesini de aktardı.

 

Özkan, Emirsultan Mahallesi’nde kurulan mağaza ile eşya yardımında bulunmak isteyen ailelerden giysi, beyaz eşya veya evin diğer ihtiyaçlarını giderecek eşyaların ekipler tarafından bizzat evlerden alınarak, bu mağaza aracılığıyla durumu tespit edilen dar gelirli ailelere dağıtıldığını kaydetti.

 

Etkin müdahale

 

Öte yandan, Karacabey Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, merkez ve kırsal mahallelerdeki dar gelirli aileleri yakından takip ediliyor. Eskimiş durumda ve kullanılamaz hale gelen evlerin yanı sıra, yangın ve benzeri durumlarla zarar gören evlere de müdahale ediliyor.

 

Belediyeden yapılan açıklamada, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların belediye santralini arayarak bilgi verdikleri takdirde, ekiplerin adresten eşyaları teslim alabilecekleri duyuruldu.

Bursa İli, Karacabey İlçe Belediyesi - ©2024
Cumhuriyet Meydanı No:1 KARACABEY / BURSA | Tel : 0224 676 86 40 | E-Posta: bilgi@karacabey.bel.tr