Karacabey Belediye Meclisi’nden Darbecilere Anlamlı Mesaj

Karacabey Belediye Meclisi’nden Darbecilere Anlamlı Mesaj Dış güçler tarafından tezgâhlanarak, FETÖ/PDY hainlerince sahneye konan darbe teşebbüsüne, Karacabey Belediye Meclisi’nden anlamlı bir mesaj geldi. Karacabey Belediye Meclisi’nin ‘Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda, dış güçlerin maşası darbeci güçler, hazırlanan ortak önerge ile kınanırken, Hükümet Binası arkasında yer alan ‘Nostalji Meydanı’nın ismi de tüm meclis üyelerinin imzaladığı önerge ile ‘15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirildi. 15 Temmuz’da, sözde çağdaş ve demokrat batılı ülkeler tarafından planlanıp FETÖ/PDY terör örgütü yandaşlarınca sahneye konan darbe girişimlerine karşı, meydanları dolduran ilk ilçelerden olmanın haklı gururunun yaşandığı Karacabey’de, vatandaşların hislerine tercüman olan Karacabey Belediye Meclisi aldığı ortak kararla, demokrasi karşıtlarına anlamlı bir mesaj verdi. Karacabey Belediye Meclisi’nin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda tüm meclis üyelerince hazırlanan ve oybirliği ile kabul edilen önerge ile Karacabeylilerin her zaman vatan topraklarının korunması konusunda yekvücut olup, dış güçlere asla pabuç bırakılmayacağı mesajı verildi. “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır” Karacabey Belediye Meclisi’nin, tüm üyelerinin katılımıyla hazırlanan ortak önergede, şu ifadelere yer verildi: “Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir. Demokrasi bilinci damarlarında akan milletimiz bu kalkışmaya canları pahasına dur demesini bilmiştir. Tankların topların önüne silahsız ve sadece iman gücüyle çıkan milletimiz bu uğurda şehit olmuşlar ve destan yazmışlardır. Demokrasi için canlarını seve seve veren şehitlerimizi anmak ve yaşatmak adına; İlçemiz Drama Mahallesi, Adliye Caddesi, No:2 adresi Nostalji Meydanı isminin 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi konusunun meclis gündemine alınarak görüşülmesini arz ederiz. Nostalji Meydanı’nın İsmi ‘15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’ Oldu 26 kişiden oluşan Karacabey Belediye Meclisi üyelerinin tamamının ortak imzaladığı önerge yapılan oylama sonucu, Hükümet Binası arkasındaki ‘Nostalji Meydanı’nın ismi, ‘15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi..