“Hayatın Renkleri” Resim Sergisi açıldı

Karacabey Belediyesi’nin Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirdiği, “Hayatın Renkleri” adlı fotoğraf sergisi önceki gün Atatürk Kent Meydanı’nda buruk bir törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden görev şehitleri için topluca okunan duaların ardından serginin açılışı gerçekleşti. 2013 Uluslararası Bursa FotoFest kapsamında geçen yıl dereceye girerek sergilenmeye hak kazanan 60 eserin yer aldığı sergi, Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla Bursa Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Atatürk Kent Meydanı’ndaki Nikah Salonu’nda sergilendi. Açılışa Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Kent Konseyi Genel Sekreteri Esen Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ile KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü’de ve belediye daire müdürleri eşlik etti. Açılışta söz alan Semih Pala, Soma’da yaşanan facia nedeniyle acılarına ortak olmak adına müzik yayını ve kutlama merasiminin programdan çıkartıldığını ifade etti. Hayatını kaybeden işçilere rahmet dileyen Pala’nın ardından bu kez İlçe Müftüsü kürsüye gelerek Soma’da ölen görev şehitleri adına dua etti. Son olarak söz alan Belediye Başkanı Ali Özkan’da “Biz bugün renklere merhaba diyecek iken ne yazık ki millet olarak kara bir güne şahit olduk. Ölen görev şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli ailelere sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” şeklinde konuştu. Daha sonra protokolle birlikte sergiyi dolaşan davetliler, dünyanın dört bir yanından gelen eserleri yakından inceleme imkanı buldular. Kent Konseyi Başkanı Pala, bu tarz etkinliklerin Karacabey Belediyesi ev sahipliği ile devam edeceği müjdesini verdi.