• Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

10.12.2018

Karacabey Belediyesi’nden ilçedeki camilere detaylı bakım

Karacabey Belediyesi ekipleri yılda iki defa olmak üzere, ilçedeki tüm camilerde en hijyenik ve teknolojik standartlarda detaylı bir temizleme işlemi gerçekleştiriyor.

Gölecik’te çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor

DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan Gölecik Barajı inşaat sahasına giderek, Proje Müdürü Mustafa Bilgiç’ten bilgi aldı.

Zeminde bir takım olumsuzluklar tespit edildiği için çalışmalara bir süre ara verildiğini aktaran Bilgiç, baraj inşaatını programa uygun şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Bilgiç, "Zeminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tekrar incelemeler yapıldı. Projeler hazırlandı. 1 Temmuz'dan itibaren yeni projeler çerçevesinde çalışmalara tekrar başladık. Çalışmalarımız bu yılın sonuna kadar devam edecek. Daha sonra barajın gövdesinin imalatına başlamayı planlıyoruz. Projelerin bir an önce çıkmasında gösterdiği çabalarından dolayı DSİ Bölge Müdürümüz Hayati Çelenk'e teşekkür ediyoruz." dedi.

Gölecik Barajı'nda yapılan çalışmaları incelemek, bilgi vermek ve durumu izlemek amacıyla ziyarette bulunduklarını belirten DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, "Barajımızda 2016'nın Aralık ayında işe başladık. 2017 Kasım-Aralık aylarında temelini atmayı hedefliyorduk. Ancak zemin parametreleriyle ilgili verilerin yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı. Yeni sondajlar yaparak parametreleri yeniledik. Tabi zeminde yaşanan bu problemleri çalışmalarla çözüyoruz. Bekleme sürecinde şantiyede belli çalışmalar yapılamadı. Çalışmalara yeniden başladık. Hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Baraj tamamlandığında Karacabey halkımıza yılda 7,5 milyon metreküp içme suyu, 17 milyon metreküpte sulama suyu vereceğiz. Toplam 45 bin dekarlık arazi barajımızdan sulanacak. Barajın yaklaşık maliyeti toplam proje bedeli 130 milyon TL gibi bir rakama mal olacak. Barajın bitimini 2020 Nisan ayını hedeflemiştik. Gecikmeden dolayı fazla bir aksama olacağını düşünmüyoruz. Yeterli iş makinaları şantiyede mevcut. Yeni ilave beton santrali kurulacak. Nisan ayı olmasa da Haziran-Temmuz aylarında hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Gölecik Barajı'nın Karacabeylilerin özlemle beklediği, yıllardan beri hasretini çektiği, adeta bir efsane haline geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, "Zeminle ilgili daha önce bir problem çıkmıştı. İşi sağlam yapmak adına bölge müdürlüğümüz, bakanlığımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Bu noktadaki çalışmalar etütler yapıldı ve şuanda barajımızda hummalı bir şekilde çalışmalar devam etmekte. Yüklenici firma ara vermeden Karacabeylilerin gerçekten özlemi haline gelen Gölecik Barajı'nda çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyor. Her boyutuyla her kademesiyle takip ediliyor buradaki çalışmalar. Karacabeyli hemşerilerimizin kaliteli içme suyu ve sulama noktasındaki özlemleri inşallah devletimizin gücü sayesinde, bölge müdürlüğümüzün ve müteahhit firmamızın çalışmaları sayesinde sona edecektir. Bu konudaki özlemlerde mutlu bir şekilde ve en kısa zamanda sona erecek. Gölecik Barajı'nda durmak yok, çalışmaya devam. Hem de çok hızlı bir şekilde." ifadelerini kullandı.