• Karacabey Belediyesi çalışanlarına sosyal denge tazminatı

19.01.2018

Karacabey Belediyesi çalışanlarına sosyal denge tazminatı

BEM-BİR SEN ile Karacabey Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile memur ve sözleşmeli personel sosyal denge tazminatına hak kazandı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sosyal denge sözleşmesiyle Ocak 2018 itibariyle belediyede görevli memur ve sözleşmeli personelin ek gelir alacağını söyledi.

Domates hasadı başladı !

Salçalık domatesin yüzde 40'ının üretildiği ovadaki hasat işlemlerinin eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Karacabey Ovası'nda üretilen 1 milyon ton domatesin yüzde 95'i salça fabrikalarına satılıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,Karasu Mahallesi'nde tarım işçilerini ziyaret ederek, onlarla birlikte domates topladı.

“Salçalık domateslerin yaklaşık yüzde 40'ı Karacabey'de üretilmekte”

Türkiye'de salçalık domatesin yüzde 40'ının Karacabey Ovası'nda üretildiğini söyleyen Başkan Ali Özkan, "Karacabey'imizin en önemli tarımsal üretim değerlerimizden bir tanesi olan salçalık domates sezonu başladı. Salçalık domates üretimi Karacabey çiftçileri açısından çok önemli bir değer. Türkiye'mizin ihtiyacı olan ve yurt dışına ihraç edilen salçalık domateslerin yaklaşık yüzde 40'ı Karacabey'imizin verimli arazilerinde üretilmekte. Salçalık domates bizim çiftçilerimiz açısından birinci derecedeki üretim çeşidi. Domates hasadının verimli geçmesi, piyasada karşılık bulması çiftçilerimizi yakından ilgilendirmekte. Çiftçilerimiz bu sezonu hatasız, kazasız bir şekilde gerçekleştirdikleri zaman Karacabey ekonomisi de bundan olumlu şekilde etkilenmekte. Çünkü üreticimizin ve çiftçimizin yüzü güldüğünde bütün Karacabey'e olumlu şekilde yansımaktadır” dedi.

“Bu yıl geçen yıla oranla daha az bir rekolte beklentisi içerisindeyiz”

Karacabey'de üretilen domates Türkiye'nin başka yerlerinde üretilen salçalık domateslerden piyasada daha fazla karşılığının olduğunu söyleyen Özkan, “Bizim salçalık domatesimiz, deseniyle, rengiyle ve aromasıyla Cenabı Allah'ın bir lütfü olarak bahşedilen güzellikte. Karacabey domatesini, bu özellikleri ön plana çıkartmakta. Başka bölgelerde, Karacabey domatesine alternatif olarak üretilen salçalık domates üretiminden olumlu neticeler alınamadı. Bölgemizde yetiştirilen ürün kalitesine ulaşılamadı. Onun için bizim bölgemizde yetişen salçalık domates ön palan çıkmakta. Bu yıl geçen yıla oranla daha az bir rekolte beklentisi içerisindeyiz. Bu da rampalarda açık diye tabir edilen alış veriş sisteminde çiftçimizin beklentilerinin iyi bir şekilde gerçekleşeceği, ürünün çiftçiyi mağdur bırakmayacağı şeklinde öngörü mevcut. Üreticisiyle, sanayicisiyle, işçisiyle, nakliyecisiyle bu alanda faaliyet gösteren herkesin yüzünün gülmesini istiyoruz. Bu sezonun Karacabey'imizdeki ve tüm Türkiye'de faaliyet gösteren üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Domatesin 25 kuruştan alınmaya başlandığını söyleyen domates çiftçisi Hakan Pullu ise, " İnşallah domatesle yüzümüz gülecek. Girdilerimiz gübre, işçi, mazot başta olmak üzere çok fazla. Verim aldığımız zamanlar para kazanıyoruz." şeklinde konuştu.