Dolmuş Fiyatlarını Düşüren Karar Yürürlüğe Girdi

Son dönemde Karacabey gündeminde önemli yer tutan, yolcu taşıma ücretlerindeki 2 aydan bu yana uygulanan zamlı tarifeye son veren yasal tebligat, Başkan Ali Özkan tarafından Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’na tebliğ edilerek, halen uygulanmakta olan fiyatlar aşağıya çekildi. Son dönemde Karacabey gündeminde önemli yer tutan, yolcu taşıma ücretlerindeki 2 aydan bu yana uygulanan zamlı tarifeye son veren yasal tebligat, Karacabey Şoförler Odası’na tebliğ edilerek mevcut fiyatlar aşağıya çekildi. Bursa ve ilçelerinde şehir içi yolcu taşıma tarifesini belirlemeye yetkili tek kurum olan Bursa Büyükşehir UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) Üst Kurul Başkanlığı’nca alınan karar, imzaların tamamlanmasının ardından önceki gün Belediye Başkanı Ali Özkan tarafından başkanlık makamında, Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay’a tebliğ edildi. Tebliğ edilen karar gereğince, minibüsçüler tarafından 2 aydan bu yana uygulanan ve yasal dayanağı olmayan zamlı tarifeye son verilirken, taşıma ücretleri daha önceden de belediye tarafından duyurulduğu şekilde; öğrenciler için artırım yapılmaksızın eskiden olduğu gibi yine 1 TL, büyükler için de 25 kuruş zamla, 1,75 kuruş olarak uygulanacak. Vatandaşlar Karardan Memnun UKOME kararı ile fiyatları aşağıya çeken yeni tarifeden ve aile bütçelerini önemli ölçüde rahatlatacak zamsız uygulamadan memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, ilçe halkı yararına kuralları titizlikle takip eden Karacabey Zabıtasına da teşekkürlerini sundu.