• Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

22.05.2018

Kırkpınar'ın provası Karacabey'de start alıyor

2 Haziran Cumartesi günü iftardan sonra gerçekleştirilecek olan yağlı güreşlerde, tüm ‘Altın Kemer’ sahibi Kırkpınar başpehlivanlarının boy göstereceği açıklanırken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm güreş tutkunlarını Karacabey’de ağırlamaktan gurur duyacaklarını kaydetti.

Binlerce kişinin katılım sağladığı Leylek Festivali'ne ilgi büyüktü

Çok sayıda kişinin ilgiyle takip ettiği ‘Uluslararası Leylek Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Eskikarağaç Mahallesi'nde yapılan festivalde halk oyunları, sihirbaz gösterileri, çeşitli yarışmalar, çocuklar için oyun parkurları ve şişme oyun grupları, bisiklet turu, tekne turu, fener alayı yapılırken, mahallî ürün stantları da yeraldı.

Avrupa Leylek Köyleri Birliği'ne üye olan ilçede bu festivale ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabey'in gelişimi için 3T vizyonu adı altında bir vizyon planı belirlemiştik. Karacabey'in büyümesi ve gelişmesi açısından tarım olmazsa olmazımız.  Bunun yanında teknolojik yatırımlar olmalı ve turizm yatırımları da mutlaka desteklenmeli. Ekolojik turizm açısından gerçekten çok şanslı bir coğrafyadayız” diyerek Eskikaraağaç Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.