Bilim Şenliği start aldı

Üretken ve bilime meraklı bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde 2-4 Mayıs tarihleri arasında Merinos Parkı’nda gerçekleştirilecek şenliğe 180 proje standı olmak üzere toplam 410 eser katılıyor. Şenlikte ayrıca 25 mesleki yönlendirme çadırı, bireysel deney düzenekleri, patent almış Türkiye çapında 30 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 45 üniversite kulübü de Bursalı bilim meraklıları ile bir araya geldi. Dereceye giren icatlar ise BTM tarafından satın alınarak sergilenecek. Şenliğe ayrıca 5 ülkeden 7 ekibin de katıldığı kaydedildi. Üniversitelerin de yoğun ilgi gösterdiği Bilim Şenliği 2014’e Yıldız Teknik Üniversitesi, robotik kollu bant sistemi, elektrikli bisiklet, güneş enerjisi takip sistemi, üç kanatlı rüzgar türbini, jeotermal enerji tesisi, otomatik ağaç parçalama makinesi ve soft dondurma makinesi projeleri ile şenlikte yerini alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi elektrikli arabası ile şenliğe gelirken, Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu’nun Tübitak Formula G 2013 şampiyonu olan Türkiye`nin en hızlı güneş enerjili aracı da, bilim meraklıları ile buluşacak. Bireysel mucit ve firmalar arasında da telleri olmadan çalınabilen lazer kanun, dünyanın en ucuz hidrojen gazı üretimi olarak tescillenen hidrojen üretme yöntemi de, şenlikte dikkat çeken çalışmalar arasında yer alıyor. 25 atölye çadırı Etkinlik süresince şenlik alanından gündüz güneş ve bu gece de BTM’den Satürn gezegeni ve ay gözlemi yapılabilecek. 25 atölye çadırının yer aldığı şenlikte, 3 boyutlu printer çadırı, gastrofest çadırı, Butgem telden araba yapma çadırı ve engelli atölye çadırları da en dikkat çeken atölye çadırları arasında yer alıyor. Şenlikte, ilk kez ‘geleceğin otomobilleri’ kapsamında elektrikli araçlar ve arazi araçları da sergilenecek. Üniversite kulüpleri hovercopter ve model uçak projeleri ile de şenliğe renk katarken, Gaziantep, Konya, Trabzon, Çorum, İzmir, Kütahya, Manisa, İstanbul, Sakarya olmak üzere 9 ilden 6 TIR, geleceğin 20 otomobilini Bursa’ya taşıyacak.