Karacabey Longozu'na Gezi Düzenlendi

Çevre Haftası kapsamında Karacabey Longozu ormanlarına gezi düzenlendi. Geziye Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra çevrecilerin katıldığı gezi, ayı barınağı ziyaretiyle başlandı. Burada rehabilitasyon faaliyetleriyle ilgili bilgi alan çevre dostları, ayılara ekmek ve elma atarak fotoğraflarını çekti. Daha sonra longoz ormanlarına geçen çevreciler, doğal güzellikleri yakından inceleyerek, kartpostalları andıran manzaraları da fotoğrafladı. Başkan Özkan, yaptığı açıklamada yaz aylarında suların çekilmesiyle pelikan, kuğu, balıkçıl ve ördek gibi birçok kuşa ve zengin endemik bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapan longozda, çevre dostlarının gezebildiğini söyledi. Türkiye'nin sayılı longozlarından olan Karacabey'deki Su basar Ormanları'nın yaban hayatı geliştirme sahasında bulunduğuna işaret eden Özkan, kış ve ilkbahar yağışlarıyla artan su seviyesine paralel olarak longozun habitatının canlılık kazandığını söyledi. Bu dönemde longoz ormanlarını turizme kazandırmaya yönelik projeleri hayata geçireceklerini, buna ilişkin girişimlerinin sürdüğünü ifade etti. Vali Yardımcısı Avcı da Çevre Haftası etkinliklerini bu yıl, Karacabey’in keşfedilmeyi bekleyen bir hazinesi olan longozda yapmayı tercih ettiklerini belirtti. Longoz ormanları içinde rehber eşliğinde yapılan yürüyüş, katılımcılara ormanlık alanda öğle yemeği ve Yeniköy tatil beldesinde çay ikramıyla son buldu.