• Karacabey’de otopark sorununa köklü çözüm

22.10.2018

Karacabey’de otopark sorununa köklü çözüm

İlçenin muhtelif yerlerinde inşa edilecek otopark alanları ile Karacabey’deki otopark sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Özkan, “İlçemizde giderek artan araç yoğunluğu sebebiyle, sıkça gündeme gelen otopark konusu, bizim de üzerinde titizlikle durduğumuz konulardandı. Bu konuda, ilçenin çeşitli noktalarında belirlediğimiz alanları kullanıma açıyoruz. Projelerimiz tamamlandığında, ilçemizdeki bu sorunu kökten çözeceğiz” dedi.

Leylek Köyü Eskikaraağaç ‘Çıraklık Buluşması’na ev sahipliği yaptı

Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç, son yıllarda gerçekleştirdiği birbirinden güzel faaliyetlerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Eğitici faaliyetlere bir yenisini daha ekleyen Leylek Köyü Eskikaraağaç, son olarak Seferihisar Doğa Okulu tarafından düzenlenen ‘Çıraklık Buluşması’’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Üç gün süren etkinlik kapsamında 50 Doğa Okulu çırağı, alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaları paylaştı.
Anadolu'daki kadim öğrenme biçimlerinden birisi olan usta çırak yöntemi ile çalışan Seferihisar Doğa Okulu, yamaklık sürecinin ardından çırak olmak isteyen öğrencileri Eskikaraağaç’ta bir araya getirdi.  Susuz tarım faaliyetlerinden, biyolojik çeşitliliğe, ahşap sanatından müziğe, Anadolu masallarından daha pek çok alanda belirlenen konular üzerine çalışan çıraklar, araştırmalarını bu buluşmada diğer çıraklara sundu. Usta - çırak ilişkisi içerisinde öğrenmeyi amaçlayan bu eğitim için Türkiye’nin pek çok yerinden Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç’a gelen çıraklar, Leylek Köyü'nün doğa ile iç içe dokusunu ise hayranlıkla karşıladılar.

Çıraklar bilgi sahibi oldu

Leylek Köyü'ne gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ziyaret kapsamında çıraklarla birlikte Uluabat Gölü’nde hayata geçirdikleri ‘Islak Meraların Doğal Yollarla Islahı Projesi’ni de yerinde izledi. Karacabey Belediyesi ve Euronatur işbirliği ile hayata geçirilen çalışmalar hakkında Prof. Dr. İsmet Arıcı’dan ayrıntılı bilgi alan Doğa Okulu çırakları, projenin uygulandığı alanlarda endemik bitkilerden, kuşlara hatta sürüngenlere kadar pek çok canlı türünün yeniden hayat bulması hakkında bilgi sahibi oldu.